Pixbo besegrade Nacka

Denny Bågenholm 2023-03-06

Lara Heini stoppade Nackas slutforcering och höl undan och tog ytterligare en seger.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Två raka segrar då Pixbo först körde över Lund i fredags med 8-3 på bortaplan och igår följde man upp med ytterligare en seger mot Nacka med 7-6. För herrlaget gick det tyngre då man föll hemma med 7-9 mot Falun.

Damerna tog direkt grepp om matchen och hade stabila 3-0 efter en kvart då vaknade Nacka till liv och reducerade två gånger om till 3-2 som stod sig i paus. I andra perioden gjorde hemmalaget tre mål och bortalaget två och det stod 6-4 till Pixbo efter två perioder. Hemmalaget utökade sin ledning till 7-4 som man höll fram till det återstod fem minuter. Då gör Nacka stv snabba mål och det är match igen. Bortalaget tar ut målvakten med 15 sekunder kvar vilket inte resulterar i någon målchans och Pixbo vinner sin andra match på två dagar och nu återstår det två matcher och sex poäng att spela om. Avståndet till serieledarna är fyra poäng och Pixbo får nog planera slutspelet som serietvåa. Pixbo möte Malmö på lördag klockan 16.00 på hemmaplan.

Herrlaget mötte Falun på hemmaplan i lördags men kunde inte rå på serieledarna Falun utan man föll med 6-9 och att nå fjärdeplatsen är inte längre möjligt utan nu får laget försöka undvika att bli passerade av lagen bakom som är Helsingborg och Mullsjö tre poäng bakom i tabellen. Sista seriematchen spelas på lördag mot Team Thorengruppen klockan 16.00 på bortaplan.