Lerum vann mot Valinge/Derome

Redaktionen 2021-09-01

Bild:Anders Wistrand

LERUM | Det var en lång resa ned till Halland och bortamötet i div 2 med tabelltrean Valinge/Derome. Matchen spelades under regntunga skyar på Dersbovallens halvbra gräsmatta inför stor publik på den fina läktaren.

Det verkade vara ett helt annat lag idag jämfört med den förra matchen mot Utbynäs. Vilken ”fighting spirit”! Nu var det inget snack om vilket lag som ville vinna mest och Lerum chockstartade matchen. 0-1 kom nästan direkt efter avspark genom Disa på pass från Melling. Det är alltid oerhört skönt med ett tidigt ledningsmål som ger arbetsro.

Efter en kvart fick en motståndare bollen på armen vid ett vänsterinlägg med solklar straff som följd. Fram stegade Melling och slog in 0-2 stensäkert. Ett par minuter senare var det dags igen, då Disa var snabbast på en perfekt långpassning av Ellie och snyggt gjorde 0-3. Lerum dominerade den första halvleken och ledningen var välförtjänt, även om det inte var skönspel hela tiden och man kanske slog av lite i intensiteten efter tredje målet.

Andra halvlek började inte lika bra. Då pressade istället motståndarna ordentligt i början i den tilltagande medvinden för dem och småregnet. De kom ut som ett betydligt mer taggat lag med ett snabbare spel där Valinge Derome också vann de flesta närkamperna. Efter 10 min fick de även straff efter en rätt tuff fällning. Inte så mycket att säga om! Men vad händer på deras fint och hårt slagna straff? Jo, Clara gör en kanonräddning och lyckas mirakulöst tippa det stenhårda skottet i stolpe/ribba med nedstuds farligt nära mållinjen innan hon snabbt greppade bollen. Så bra gjort! Det var också nära att Lerum gjorde mål i spelvändningen efter straffen, men då hann deras målvakt tyvärr först. Strax efter gjorde också Clara ytterligare en riktigt snygg räddning på ett hårt distansskott.

Efter Claras två kanonräddningar, så tappade motståndarna något av sitt fina spel och matchen blev jämnare. Och i den sista kvarten tog Lerum över igen. Det blev dock inga fler mål idag. En stor anledning till detta var att båda lagen hade väldigt duktiga målvakter. Även Valinge Deromes målvakt gjorde en mycket säker insats och var riktigt duktig på att avvärja Lerums anfall genom bl a sina vältajmade utrusningar.

Detta var en välförtjänt och viktig seger. Den här gången skapades inte lika många chanser som vanligt, men de som vi fick förvaltades väl. Valinge Derome var också ett bra lag med ett duktigt försvar. Alla ska ha beröm för en säker insats med bra inställning. Genom segern fortsätter Lerum att ligga i tabelltoppen. Nu väntar en hel del spännande matcher framöver!