Supersommar för Lerums Segelsällskap


Jonas Bengtsson 2021-08-26

<span>”</span><span class=\
Bild:Tommy Holl
Att ta NM-brons känns fantastiskt underbart, det bubblade liksom till i hela kroppen”, säger Optimistseglaren Thyra Westbom från Less.

LERUM | De framskjutna placeringarna har varit många under de senaste veckorna för Lerums Segelsällskap. I RS Feva har det blivit både SM-guld och SM-brons medan det blev NM-brons i Optimist.

Både svenska landslaget och Lerums Segelsällskap (Less) har minst sagt haft vind i seglen under sommaren. Två OS-silver, varav det ena togs av Anton Dahlberg och Fred- rik Bergström som gått på Lerums gymnasium, blev det i Tokyo medan Less har hämtat hem tre riktigt fina medaljer.

Den ädlaste är SM-guldet i RS Feva som vanns av Linus Ahlgren och Alexander Svanevik i Lomma den 13–15 augusti. I samma tävling blev det även brons för Hanna Cederbom och Kasper Länje. Dessutom tog Thyra Westbom med sig ett Optimist-brons från Nordiska Mästerskapen i Träslövsläge några veckor dessförinnan.

I tisdags kväll efter poängtävlingen på Aspen samlades föreningen vid Lessudden för att äta SM-guldtårta och hylla alla duktiga ungdomar som gjort så fina resultat.

Läs mer om Lerums Segelsällskaps framgångar i morgondagens Lokalpressen Lerum.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.