Kämpaglöd gav en poäng till Lerum

Redaktionen 2021-09-02

Poängräddare - Philip Wilhelmson i LIS-buren
Bild:Lerums IS

LERUM | Det var ett LIS med stort manfall som kom till spel mot seriekollegan Semberija på Rydsberg i den från fjärde omgången uppskjutna matchen i herrseniorernas division 4. Matchen slutade 0-0.

Gästerna startade bäst och tog ett hyggligt grepp om händelserna genom framförallt ett starkt duellspel. De halvchanser som skapades kom direkt på eller i anslutning till fasta situationer som hörnor och frisparkar från ytterlägen. Matchen igenom så försvarade LIS dessa situationer på ett klart godkänt sätt. Bortalagets målchanser oftast i för hemmalagets målvakt Philip Wilhelmson gynnsamma vinklar  avvärjdes tryggt.  Halvleken avslutades med hemmalagets bästa målchans i matchen när efter fint press spel  av LIS Holger Ryding mittfältaren Bernhard Sefer frispelade Filip Sjöling som ur svår vinkel från nära håll avslutade på Semberijas målvakt.

Bortalaget fortsatte utan skönspel att också under den andra halvleken ha ett grepp om matchen. Några fina målchanser skapades, men svaga avslut och fortsatt starkt målvaktsspel höll hemmakassen fri från påhälsning. Fru Fortuna stod de lila bi när gästerna hade ett rungade skott från ca. 40 meter i LIS överliggare. Hemmalagets bästa målchans under andra halvlek kom på nick från nära håll av Leo Nicoletti efter ett fint inlägg från Filip Sjöling.

Nu gäller det för de lila att ladda om för hemmamatchen lördag den 4 september mot Komarken på Aspevallen. Där är det 3 poäng som gäller för att fortsatt vara med i toppstriden en bit efter seriesuveräna Zenith.