Landvetter tog första poängen


Denny Bågenholm 2024-07-16

Landvetters IF´s G18 lag består mest av flickor födda 2007-2009. Ändå kämpar de på för fullt och har tagit sina första poäng i Gothia cup
Bild:Denny Bågenholm
Landvetters IF´s G18 lag består mest av flickor födda 2007-2009. Ändå kämpar de på för fullt och har tagit sina första poäng i Gothia cup

1-0 målet, otagbart i målvaktens högra hörn, signerat Ruth Lundell med asssist av Filippa Stigen.
Bild:Denny Bågenholm
1-0 målet, otagbart i målvaktens högra hörn, signerat Ruth Lundell med asssist av Filippa Stigen.

Ruth Lundell och Filippa Stigen hyllar laget teamkänsla och att de aldrig ger sig.
Bild:Denny Bågenholm
Ruth Lundell och Filippa Stigen hyllar laget teamkänsla och att de aldrig ger sig.

SPORT | Tjejerna från Landvetters IF G18-lag fick en tuff start på måndagen när de förlorade med 0-3. I solskenet på Öjersjö IP tog laget sina första poäng genom att spela oavgjort, 1-1, mot Österåker United.

– Jag fick en fin träff, det var härligt, säger målskytten Ruth Lundell.


 

Solen värmde skönt på Öjersjö IP efter gårdagens regnkaos. För Landvetters G18-tjejer satt fortfarande förlusten mot Future Soccer från Colombia kvar i huvudet.

– De var ruggigt bra, och vädret gjorde det inte enklare. Idag är det både bättre väder och nu ska vi gå för seger, säger tränare Joel Rask inför matchen.

Laget spelar i G18 där nästan alla motståndare är födda 2006. Landvetters lag består av spelare födda 2007-2009, vilket gör matcherna extra tuffa, berättar Joel.

– Ja, de vi möter är lite äldre, har mer erfarenhet, lite mer muskler och hunnit mogna mer. Men vi är ett bra lag och det är många duktiga tjejer i laget, så vi ska absolut ge Österåker en match.

Österåker tar kommandot i matchen och har mest boll i inledningen. Landvetter får kämpa för att hålla motståndarna borta från eget straffområde, vilket de gör förtjänstfullt.

Österåkers anfallare kommer nästan runt på högerkanten och vid en rensning av Landvetters försvar dömer domaren straff. Bortalagets straffläggare lägger bollen tillrätta, tar ett par steg bakåt och satsar för fullt, men skjuter en bra bit utanför. Första halvlek slutar 0-0 och det är dags för taktiksnack och vatten.

"Spela smart. Andas när ni får chansen att vila någon sekund. Byt ut er om ni är trötta och framförallt, skott på mål" är tipsen från tränarna.

Andra halvlek börjar bättre och Landvetters högersida, med hjälp av Filippa Stigen, sätter Österåker flera gånger i problem. Efter tre minuter av andra halvlek tar Filippa sig åter förbi på kanten och gör ett inlägg som Ruth Lundell tar ner. Hon får en perfekt träff, målvakten slänger sig men är chanslös och Landvetter tar ledningen med 1-0 i 28:e minuten.

Landvetter blir tröttare och tröttare, Österåker lyfter spelet och får rättvist in kvitteringen till 1-1 efter 39 minuter genom Vera Haglund. Landvetter kämpar på och håller ihop försvaret på slutet och kan glädjas åt ett oavgjort resultat, 1-1, mot serieledarna Österåkers United FC.

Högerkanten Filippa Stigen och målskytten Ruth Lundell hinner med en kort intervju efter matchen.

– Tufft, riktigt tufft, men vi kämpade ordentligt. Vi slet för att vinna, men de gjorde tyvärr mål, säger tjejerna.

Första halvlek var Österåker lite bättre, sen tog ni över i början av andra?
– Ja, vi pressade på som vi sa i paus att vi skulle göra och så fick vi in ett mål i början på andra halvlek, säger Ruth Lundell.

Det var ett fantastiskt fint mål du gjorde. Deras målvakt sträckte ut sig allt hon kunde men hon var chanslös?
– Tack så jättemycket, det var skönt att få ta ledningen och jag fick på en riktigt fin träff, säger Ruth och skrattar.

Passningen kom från Filippa Stigen på högerkanten, och det var mer än en gång hon dribblade sig förbi Österåkers försvar.

Hur gjorde du?
– Ja, jag vet inte riktigt, jag tänkte inte så mycket. Det är väl kul när man lyckas. Det är det som gäller, att aldrig ge sig. Det är lite så vi jobbar i laget, mycket huvud och mycket jobb, teamwork, säger Filippa och ler.

Det återstår en match på tisdagen och den spelas mot Walddörfer SV från Hamburg, Tyskland. De förlorade sin match mot Österåker med 1-2.

– Vi spelar 17.20 på Hagenplan. Så då gäller det att vi vinner för vi behöver lite fler poäng, säger tjejerna.

Har ni spelat Gothia Cup tidigare?
– Vi spelade förra året också. Vi har inte riktigt samma lag i år men det är många med och det är riktigt kul att vara med.

Vad är det bästa med Gothia Cup?
– Folkfesten, säger Ruth.
– Spela fotboll, och möta lag som man inte är van vid att möta, säger Filippa.
– Att möta lag från olika länder är jätteroligt, säger båda.

Hinner ni kolla några andra matcher eller har det varit fullt upp?
– Vi hade tidig match igår så då passade vi på att åka runt lite på Kviberg och kolla matcher där och på Heden. Men det är väl viktigt att ladda om också så att man orkar hela vägen.

Ert lag är yngre än de flesta lag ni möter?
– Ja, vi har väl en medelålder på 16,5 år och de vi möter är minst ett år äldre så det är tufft, men kul, säger tjejerna innan det är dags för vila och protein inför dagens andra match.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.