Kickboxaren Daniella Eshagi är ”Årets Junior” i Partille


Leif Lundvall 2023-01-23

Syskonen tränar mycket tillsammans. ”Hon är bäst”, säger bror Leo Eshagi som både är svensk och nordisk mästare i thaiboxning.
Bild:Leif Lundvall
Syskonen tränar mycket tillsammans. ”Hon är bäst”, säger bror Leo Eshagi som både är svensk och nordisk mästare i thaiboxning.

SPORT | I höstas fightades Daniella Eshagi från Jonsered hem ett JVM-guld i kickboxning. Nu har hon av Lokalpressen Partille utsetts till ”Årets Junior” 2022.

– Jag blev väldigt överraskad och hade ingen aning om att jag skulle få den här utmärkelsen. Men det var väldigt kul både för mig själv och för sporten att bli uppmärksammad, säger Daniella som alldeles nyss fyllt 18 år.


Rent allmänt blir Daniellas två sporter, thaiboxning och kickboxning, relativt sällan omtalade i media.

– Jag älskar verkligen den här fina sporten och det här är det bästa jag vet. Många har säkert en felaktig bild av vad vi håller på med och tror att det bara är slagsmål och att den bara passar för vissa. Faktum är att det är en gentlemannasport där man verkligen måste tänka mycket och träna hårt för att bli bra. Det är en tuff sport och den förtjänar mycket mer uppmärksamhet.

Klubben där Daniella tränar och tillbringar väldigt mycket tid heter Göteborg Muay Thai och kallas också Lejonkulan i Olskroken. Viktiga värdeord för klubben är Glädje, Kamratskap och Gemenskap och en av klubbens deviser är ”Endast den som är mjuk kan vara hård”.

– För att man ska få träna här så gäller det att man är snäll, ödmjuk, hjälpsam och skötsam. Vår tränare brukar säga att en regel är att alla i klubben ska ”hjälpa en tant över gatan”. Och precis så är känslan här. Alla hjälper varandra och tränar hårt tillsammans, säger Daniella som tränar 8 – 9 pass i veckan.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.