Jon Hedlund är världsmästare i innebandy


Jonas Bengtsson 2021-12-13


HÄRRYDA | Herrlandslaget i innebandy gjorde som damerna veckan innan och slog Finland i VM-finalen. Den här gången på ”fiendemark” i Helsingfors. ”Det gör det hela extra bra då de anser sig vara bäst som regerande mästare och att de som hemmanation i ett VM kunde ge sig själva bästa möjliga förutsättningar”, säger Pixbos och landslagets målvakt Jon Hedlund.


Ökenvandringen är över för det svenska herrlandslaget – för efter sju års guldtorka vann man i lördags äntligen VM i innebandy igen.

– Finnarna har vunnit två år i rad och sedan blev VM uppskjutet förra året, så det var ett tag sedan och verkligen på tiden att det blev guld eftersom vi i Sverige slår oss för bröstet och anser oss vara den bästa nationen. Och nu såg vi till och visade det, säger en lycklig Jon Hedlund, till vardags målvakt i Pixbo Wallenstam, som delade på målvaktssysslan med Christoffer Edling under VM:et som avgjordes i Helsingfors.

Jon Hedlund har däremot inte kunnat lastas för de tidigare finalförlusterna då 30-åringen debuterade i VM-sammanhang.

– Jag är en av dem i laget som kan säga att jag hundraprocentig i vinstkolumnen, haha. Det känns trevligt och det är en statistik jag hoppas kunna fortsätta med.

Finland besegrades med 6–4 i lördagens spännande final i Hartwall arena.

En längre artikel med Jon Hedlund kommer i helgens Lokalpressen Härryda.

Länk: Matchrapport på Svenska innebandyförbundets hemsida


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.