Jesper tar inte ut något i förskott


Denny Bågenholm 2023-03-10

Jesper Östlund har lett laget till serieseger, nu är det Cupguld och SM-guld kvar att bocka av på listan.
Bild:Tommy Holl
Jesper Östlund har lett laget till serieseger, nu är det Cupguld och SM-guld kvar att bocka av på listan.

SPORT | På söndag är det retur i Svenska cupen när Höör kommer till Partille Arena för att försöka hämta in ett 18-måls underläge från match ett.

– Vi kunde vinna med 18 senast så inget är ju omöjligt, men knappast sannolikt, säger Jesper Östlund.


 

Lokalpressen fick tag på Sävehofs tränare några dagar före returen. För att se hur stämningen är i laget inför det eventuellt första svenska cupguldet i Sävehofs damlags historia. Laget har sedan tidigare 14 SM-guld och fem silver.

Cupfinal på söndag, hur laddar ni upp inför den?
– Vi börjar ladda på riktigt idag med ett gympass och sedan blir det två träningar och två teknikgenomgångar. För egen del är jag är superladdad redan nu, det blir mitt första guld på den här nivån om vi vinner.

Seger senast med 18 bollar, kan Höör vända detta?
– Ingenting är ju omöjligt, fast detta tangerar nog den gränsen. Det är dock 100 procent oss själva som fokuset ska ligga på. Gör vi vårt jobb så hoppas jag det är klart i paus. Med rätt inställning och vilja står vi på planen med guldhattar klockan fyra på söndag eftermiddag.

Vad har ni planerat om ni vinner?
– Det blir väl lite fest såklart men inget överdrivet, vi har match redan på onsdag mot VästeråsIrsta på bortaplan så det får bli relativt sansat efter matchen.

Det är två matcher kvar i serien, där VästeråsIrsta alltså är närmast. Ni kan vinna alla matcher i grundserien, vad är viktigast?
– Att vinna guld, att förlora en match på vägen är ingen katastrof så att vi vinner alla matcher är inget självändamål. För om vi vinner serien och sedan förlorar i en semifinal är det ändå inte värt något när vi summerar säsongen.

Först cupfinal och sedan slutspel, kan något annat lag hindra er från att ta SM-guld?
– Det finns sju lag till som kan hindra oss. Jag är pessimistiskt lagd och tar ogärna ut något i förskott. Men självklart har vi en väldigt bra chans till en trippel, serieseger, Cupguld och SM-guld och det är vårt absoluta fokus.

Klubben har en hög målsättning, det är bara guld som räknas. Hur känns det, härligt eller jobbigt?
– Det är en helt ny situation för mig. I Hallby var de nöjda om säsongen var bra och vi gick till slutspel. Här är det en helt annat kravbild. Åker vi i en semifinal är det ett misslyckande oavsett resten av säsongen. Fast det är ju motiverade och nu ställs allt på sin spets, att få vara med på det tåget är ju riktigt roligt.

Även farmarlaget i division 1 har vunnit serien, varför är Sävehof så bra?
– Vi har ett bra gymnasium, en bra akademi, goda förutsättningar med Partille Arena och bra tränare. Detta tillsammans med att många spelare är väldigt duktiga vilket bidrar till stark konkurrens för att nå A-laget. Det räcker inte med att göra sju mål i en division ett match, utan det krävs fokus på träningar, att man gör jobbet på gymmet och även utanför laget på fritiden.

Expertkommentatorn Jennie Linnell tycker Sävehof är för bra för SHE och att det inte är bra för svensk damhandboll?
– Hon får tycka vad hon vill, men hennes åsikt bryr jag mig faktiskt inte om. Vi vinner med 18 bollar i en helt osannolik cupfinal där allt vi gör stämmer, vi får in en fullträff. Det skiljer inte 18 bollar mellan lagen normalt men nu blev det så och det är ju ofattbart bra. Att hon istället för att hylla vår seger vänder det till något negativt som att det är vårt fel att andra lag har halkat efter i år. Tycker det blir  helt fel fokus, men som sagt hon är kommentator och det är hennes jobb att tycka. Vårt jobb är att vinna.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att vi vinner guld på söndag och sedan ett SM-guld. Att Olivia Mellegård och Laura Jensen snart gör comeback.

Det är inte omöjligt att alla fyra önskemålen inträffar inom kort. Final två i ATG Svenska Cupen är på söndag i Partille Arena klockan 14.00.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.