Hemmaförlust för Baltichov mot Linköping


Denny Bågenholm 2023-01-09

Baltichov kämpade tappert men lyckades ändå inte vinna årets första hemmamatch mot RP Linköping.
Bild:Denny Bågenholm
Baltichov kämpade tappert men lyckades ändå inte vinna årets första hemmamatch mot RP Linköping.

SPORT | Baltichov tappade den viktiga matchen mot Linköping på hemmaplan trots storspel av målvakten Ida Levin som fick priset som matchens lirare efter att hon räddade kvar laget i matchen flera gånger.

– Vi kommer till många rena frilägen. Och även om vi missar så måste vi försöka igen, då kommer målen, säger Ida efter matchen.


 

Hemmalaget har kommandot under de första 20 minuterna där man genom stabilt försvarsspel har en ledning på två bollar, 8-6. Därefter tappar man lite energi och låter Linköping gå förbi och ser till så att Baltichov är i underläge med 8-10 efter första halvlek.

Ebba Gustafsson gör snabbt två mål i inledningen av andra halvlek och lagen fortsätter att skugga varandra fram tills det står 19-19 med en kvart kvar. Några olyckliga minuter gör att bortalaget kan göra tre snabba mål och därefter orkar inte Baltichov jobba sig ikapp utan matchen slutar med en tremålsförlust, 22-25. Laget är kvar på en femteplats i division 1 södra med tio poäng.

Lagkapten Maja Sjöberg säger på Baltichovs hemsida att "vi kunde gjort många fler mål utan alla tekniska fel och kanske till och med vunnit matchen. Tekniska fel och snabba anfall innebar många spelvändningar till fördel för motståndarna".

– Vi gör inte lika många mål vi är vana vid och hade behövt för att vinna. Linköping får tryck och långa anfall är större delen av matchen i ledningen med 1-2 mål. Även om vi kommer ikapp till lika flera gånger, har de har fördel av mer bollinnehav. Ida är idag väl värd priset och tillsammans med försvaret gör laget det bra bakåt. Det blir mycket försvarsspel under stor del av matchen då vi har många korta anfall som tyvärr inte lyckas så som vi vill, önskar och kan, säger Linda Abrahamsson på klubbens hemsida.

Målgörare för IK Baltichov: Maja Sjöberg 7, Ebba Gustafsson 5, Cecilia Schön 4, Elin Hansson 2, Emma Tolinsson 2, Märta Tilly 1, Elina Hallberg 1.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.