Denny Bågenholm 2023-02-26

Extrapoängen gick till FBC Lerum, vilket kan visa sig extremt viktig när serien summeras.
Bild:FBC Lerum

SPORT | Det var dags för en riktig nagelbitare och en av säsongens tuffaste bortamatcher när Lerum tog sig till Habo för möte med Fagerhult. Lerum var i behov av tre poäng vilket kändes möjligt efter två fina insatser mot Warberg och Hovslätt.

Tung start i första perioden när hemmalaget gör två fina mål och när även 3-0 kommer i powerplay blev det en tung uppförsbacke för Lerum.. En viktig reducering till 3-1 genom Calle Björkdahl Carlsvärd efter 14 minuter tänder hoppet. Efter målet så jobbar sig Lerum in i matchen och det saknades inte chanser till en reducering.

I andra perioden får William Ljungqvist reducera till 3-2 efter fint eget initiativ. Det blir även en straff för Lerum som Joakim Fors tyvärr missar. Perioden slutar 1-0 till Lerum och det står 3-2 på tavlan.

I tredje perioden utökar Fagerhult sin ledning till 4-2 genom Theo Eriksson efter 11 minuter. Tim Sandblom reducerar till 4-3, och med drygt tre minuter kvar så väljer Lerum att chansa och plocka ut målvakten. Med 45 sekunder kvar trycker Tim Sandblom in kvitteringen från nära håll och räddar en poäng till Lerum.

Lerum skulle dock inte nöja sig med en poäng. Precis i slutet av sudden så kan en trött William Ljungqvist sno bollen i mittzon och sätta segermålet, 4-5 via stolpen. Tre lag på 24 poäng runt nedflyttningsstrecket där Lerum ligger på plats nio med bättre målskillnad än tian IBK Lund.