EM-guld till Partillespelare


Denny Bågenholm 2022-06-06

James Blomgren och Jesper Svensson är glada över EM-guldet.
Bild:Bowlingförbundet
James Blomgren och Jesper Svensson är glada över EM-guldet.

SPORT | Jesper Svensson från Team Pergamon och James Blomgren från Alingsås besegrade Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen från Finland i finalen med 512-382 och inledde en fantastisk guldsöndag för Sverige.
– Det känns helt fantastiskt och häftigt att vi lyckas spela så bra när det gäller som mest. Vi har bra mästerskapsrutin från tidigare och det var en fördel i slutspelet, säger James Blomgren.

– Riktigt skönt att det gick vägen och att vi fick ihop det så bra. Vår sista serie i kvalet och den i semifinalen samt finalen är svåra att överträffa, säger Jesper Svensson.

Markus Jansson följde sedan upp med att ta hem EM-guldet i singel. Han besegrade Jaroslav Lorenc, Tjeckien i finalen med 279-192.
– Helt underbart. Det var lite nervöst i början men sedan flöt det på fint och jag spelade väldigt bra. Det var sporrande att se Jesper och James vinna dubbeln och jag blev lite extra taggad på att vi skulle kunna ta hem dubbla guld. Det är helt otroligt, säger Markus Jansson

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.