Camilla siktar på EM-medalj i boule


Jonas Bengtsson 2022-06-05

Olofstorpsbon Camilla Csapo Olsson är med i landslaget i boule, som i helgen tävlar i EM-trippel. Går det bra där kan laget även kvalificera sig till trippel-VM.
Bild:Tommy Holl
Olofstorpsbon Camilla Csapo Olsson är med i landslaget i boule, som i helgen tävlar i EM-trippel. Går det bra där kan laget även kvalificera sig till trippel-VM.

SPORT | Camilla Csapo Olsson är en av fyra landslagsspelare som under helgen befinner sig i Spanien för att spela EM i boule.
– Siktet är inställt på medalj, säger hon.
Damernas trippel-EM i boule avgörs i Torrelavega mellan den 2-5 juni. Lokalpressen hann få en pratstund på telefon med Camilla Csapo Olsson i onsdags när hon satt på flygplatsen och inväntade flighten till Spanien.

– Vi är fyra tjejer som åker totalt då vi ska tävla i trippel och ha med en avbytare, berättar Camilla som har fem SM-guld samt 21 SM-silver och brons på meritlistan.
Hur är tankarna inför EM?
– Jag är superladdad och det ska bli jätteroligt att få förtroendet för det här igen. Det är ett roligt och bra lag som jag blev uttagen att spela tillsammans med, så jag hoppas att vi kan göra bra ifrån oss. Jag har haft en boule-paus under pandemin men jag blev tillfrågad att åka med till EM så nu gör jag en ny satsning.

Till vardags arbetar Camilla Csapo Olsson som administratör på Hulanskolan och bor i Olofstorp. Men hon tävlar i boule för Stockholmsklubben Sibirien CB, precis som Therese Ekengren. Övriga landslagsmedlemmar på EM är Annelie Westin (AIK) och Linnea von Eggers Patron (BK Kärnan).

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.