Dubbla ungdomsguld för Sävehofs juniorer


Denny Bågenholm 2023-05-08

Herrjuniorerna krossade allt motstånd från första till sista match när man vann USM-guld under helgen.
Bild:Gjensidige USM
Herrjuniorerna krossade allt motstånd från första till sista match när man vann USM-guld under helgen.

Damjuniorerna var storfavoriter till guldet och man vann överlägset alla matcer på vägen fram till final och även finalen slutade med en förkrossande seger.
Bild:Gjensidige USM
Damjuniorerna var storfavoriter till guldet och man vann överlägset alla matcer på vägen fram till final och även finalen slutade med en förkrossande seger.

SPORT | Ungdoms-SM i handboll spelades i Uppsala under helgen och Sävehofs juniorer var stora favoriter på juniorsidan. Något som lagen förvaltade på bästa sätt när man fullkomligt pulveriserade motståndet hela vägen fram till gulden.

 

Båda lagen hade gått obesegrade hela vägen fram till finalspelet och det var knappt någon som inte trodde på Sävehof. Andreas Wallin som är akademiansvarig försökte tona ner förväntningarna lite inför helgen.
– Det är många matcher fram till guldet och nu när Stella Huselius är borta kommer det nog bli tufft, sa han före matcherna.

Nu fanns det fler spelare i Sävehof med erfarenhet av SHE där kanske Emma Mihailovics är mest framträdande. Emma gör 24 mål i gruppen som man vinner överlägset med plus 32 i målskillnad. I semifinalen kör Sävehof över VästeråsIrsta med 27-9 och i finalen väntade Skuru där det fanns en förhoppning från bortalaget om en jämn tillställning. Åter visar Sävehof att de är Sveriges bästa juniorlag då finalen blir allt annat än jämn när Sävehof vinner över Skuru med 37-19 efter åtta mål av Emma Mihailovic.

Om Emma är framträdande i damjuniorerna finns det en 17-åring i herrjuniorerna från Färöarna som är något utöver det vanliga. Han heter Oli Mittun och spelar normalt i A-laget tillsammans med sin kusin Elias á Skipagötu. Oli var dessutom med i semifinalen mot Ystad i torsdags innan han åkte upp till Uppsala och i första matchen mot Halmstad i gruppen gör elva mål. I match två mot Aranäs gjorde Oli 15 mål för att bara göra fyra i sista gruppspelsmatchen mot Rosendals IK som är RIK:s juniorer.

Semifinalen blev ytterligare en ojämn tillställning mot ett av favoritlagen Önnereds HK men de hade inte heller någon chans mot A-lagstränaren Linus Ekmans pojkar, slutresultat 38-19. När det var dags för final var det ett lag som laget spelat mot många gånger, nämligen Alingsås HK. Här var Alingsås tanke att störa skyttet och punkta Oli Mittun och spela hårt och fysiskt för att få Sävehofs snabba och kortare spelare att vika ner sig. Trots punkt och tufft spel gjorde Olí ytterligare 11 mål i finalen och blev utnämnd till turneringens “mest värdefulla spelare” med totalt 49 mål i finalspelet. Laget går precis som damjuniorerna obesegrade genom hela turneringen.

Många av spelarna i juniortrupperna är med i semifinalerna i Handbollsligan och SHE där herrarna möter Ystad på bortaplan ikväll 19.00 (1-0 i matcher) och imorgon spelar damerna semifinal tre mot Skuru i Partille Arena klockan 19.00 (2-0 i matcher).

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.