Dubbla SM-finaler för Sävehof - startar idag


Denny Bågenholm 2023-05-20

Sävehofs damer körde över Höör i Svenska Cupen och vann gild, räcker det för att även vinna SM-guld? Herrlaget har Sveriges \
Bild:Tommy Holl
Sävehofs damer körde över Höör i Svenska Cupen och vann gild, räcker det för att även vinna SM-guld? Herrlaget har Sveriges "Messi" i Elias á Skipagötu som varit helt överlägsen i slutspelet med 47 mål och 42 assist, räcker det för att vinna SM-guld?

SPORT Sävehof har vunnit dubbla SM-guld vid fyra tidigare tillfällen: 2010, 2011, 2012 och 2019. Nu finns chansen igen då herrarna möter IFK Kristianstad och damerna H65 Höör. De båda matchserierna börjar under helgen för att sedan spelas kommande vecka.

 

Sävehofs elitansvarige Jonathan Stenbäcken har koll på förutsättningarna i de båda serierna.
– Höör är lite mer fysiska och “brunkiga” än vad Skuru var i semifinalerna. Höör är jobbiga på det sättet, de är ju lite större och lite starkare. Höörs coachning är annorlunda mot Skurus med en Ola Månsson som har massor med äss i rockärmen.

– Att semifinalen gick till fyra matcher tror jag var bra för det är lätt att man får lite för bra känsla och glömmer att vara ödmjuk inför uppgiften.
Jonathan tror inte att finalen kommer att vara lättspelad och det kommer att krävas att alla gör sitt absolut bästa för att vinna. Men att det samtidigt kommer innebära att det blir en enormt spännande finalserie.

Herrarna vann semifinalen med 3 – 0 över Ystad och sista matchen var Sävehof helt överlägsna. Jonathan säger dock att det är små marginaler som fäller avgörandet.
– Ystad var i princip i samma situation som vi förra året. De låg lite närmare bristningsgränsen efter att ha spelat fler matcher och även Europacupspel samtidigt. Men hade Ystad inte tappat bollen i slutet på match två hade det kunnat se annorlunda ut, säger han.

Läs mer i tidningen >>>

Finalserie Dam
Söndag 21 maj
Höör – Sävehof kl. 18.10
Tisdag 23 maj
Sävehof – Höör kl. 19.10
Fredag 26 maj
Sävehof – Höör kl. 19.10
Söndag 28 maj
Höör – Sävehof kl. 19.10
Tisdag 30 maj
Sävehof – Höör kl. 19.10

Finalserie Herr
Lördag 20 maj
Kristianstad – Sävehof kl. 18.10
Måndag 22 maj
Sävehof – Kristianstad kl. 19.10
Torsdag 25 maj
Kristianstad – Sävehof kl. 19.10
Lördag 27 maj
Sävehof – Kristianstad kl. 15.10
Måndag 29 maj
Kristianstad – Sävehof kl. 19.10


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.