Superheta veckan för Sävehof


Denny Bågenholm 2023-05-22

Sävehof spelar sin andra herrfinal ikväll mot IFK Kristianstad. Imorgon spelar damerna sin andra final mot Höör. Båda i Partille Arena klockan 19.10
Bild:Nisse Nilsson
Sävehof spelar sin andra herrfinal ikväll mot IFK Kristianstad. Imorgon spelar damerna sin andra final mot Höör. Båda i Partille Arena klockan 19.10

SPORT | Åtta matcher på nio dagar kan bli facit innan veckans summeras för världens största handbollsklubb IK Sävehof när de båda elitlaget spelar dubbla SM-finaler för sjätte gången i historien. En tuff uppgift för klubben.

– Det var dubbla finaler 2019 också men nu är det ännu mer intensivt, men också enormt roligt, säger Stefan Albrechtson.


 

Herrarna leder serien med 1-0 inför SM-final två ikväll mot Kristianstad där laget vann det otroligt viktiga bortamötet i första matchen i lördags med 34-29 efter storspel av Simon Möller.
– Det är riktigt bra bokat inför kvällen med över 3000 sålda biljetter nu. Jag hoppas att det blir minst lika bra tryck i Partille Arena ikväll som i Kristianstad i lördags, säger Stefan.

Redan imorgon spelar damerna sin andra final och där ligger laget under med 0-1 efter uddamålsförlusten under söndagskvällen som slutade 31-32.  
– Nu hoppas jag att alla ställer upp även för tjejerna i denna viktiga finalmatch två. Det är ju många matcher på få dagar men även damlaget behöver support och Höör är riktigt bra, det såg vi igår och då behöver de också massor av stöttning, säger Stefan Albrechtson.

Har ni planerat inför eventuella firanden?
– Nej, vi hinner bara arbeta dag för dag just nu, för är det inte hemmamatcher är det supporterresor och mycket annat. Vi har en plan vi gjorde till 2019 när det var samma läge och den får gälla tills vidare.

Sävehofs skribent Erik Malmqvist har pratat med Michael Apelgren inför kvällens match.

Hur tyckte du att det såg ut i den första finalmatchen?
– Väldigt bra, såklart. Samtidigt är det en speciell känsla efteråt eftersom man måste vinna två matcher till. Det blir inte den där riktiga glädjen, utan man måste vara målinriktad mot vad som komma ska, säger Michael.

Att plocka minst en seger på bortaplan var ett krav för att ha möjlighet att vinna guldet. Hur mycket hade ni pratat om att hantera trycket från läktarna som var i Kristianstad Arena?
– Vi har jobbat en massa med det och har försökt förbereda oss. Den här vinsten var viktig, för även om vi inte skulle klara av att vinna på hemmaplan så känner vi att vi kan klara av att vinna borta nu också, fortsätter han.

Försöker ni rida vidare på den här vinsten eller nollställer ni inför matchen på måndag?
– Vi måste nollställa och jobba stenhårt, det finns ingen annan väg. Det är annorlunda om man leder i ligaspelet och kanske har lättare motstånd i någon av de sista matcherna, men nu möter vi Sveriges bästa lag och vi måste slå dem tre gånger, avslutar Michael.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.