Brandskattat Sävehof sänkte Hallby


Denny Bågenholm 2022-09-17

Sebastian Spante var felfri med 9/9 i gårdagens match mot Hallby.
Bild:Tommy Holl
Sebastian Spante var felfri med 9/9 i gårdagens match mot Hallby.

SPORT | Handbollstips är som väderprognoser, osäkra. Ingen trodde nog på storseger för Sävehof igår. För när även Olí Mittún fick lämna återbud fanns endast en rutinerad niometersspelare i Gzim Salihi att tillgå inför seriepremiären mot Hallby. – Killarna var galna och härliga, en rejäl dos av Kamikazekvalité, säger Micke och myser.

Till gårdagens premiär i Handbollsligan reste Partillelaget till Jönköping med en till synes tunnare trupp än vad handbolls-Sverige är vana att se. Inför drabbningen mot Hallby summerades en lång skadelista där Sävehof saknade hela sex niometersspelare. Inkluderat i dessa sex fanns namn som förra årets bästa spelare Elias Ellefsen á Skipagøtu och nyförvärvet från Alingsås HK William Andersson Moberg. Även den tilltänkta spelfördelaren stjärnskottet Olí Mittún saknades efter sent återbud.

Men som oftast ställde Michael Apelgren, det bästa laget på banan. Med så många frånvarande spelare gavs chansen till några av de yngre talangerna i truppen. Någon som tog tillvara på den chansen var den egna produkten Kelvin Roberts. Tillsammans med det danska nyförvärvet Lasse Pedersen och Gzim Salihi på niometer, gav man Sävehof en bra start på matchen.

Med en snabb och effektiv handboll kunde bortalaget sakta men säkert dra ifrån med några mål. Halvlekens bästa målskytt var Sebastian Spante som på straff kunde sätta sitt sjätte mål för matchen till ledning 14-11. Även defensivt var man stabil, extra bra lyckades Simon Möller i målet som numera är förstemålvakt efter att Bertram Obling lämnat efter förra säsongen. Efter många fina räddningar kunde halvtidsresultatet fastställas till 15-12.

Starten i den andra halvleken präglades ett högre tempo från Hallbys sida i ett försök till att komma närmare. Då klev de lite äldre och rutinerade Sävehof spelarna fram. Den genom de senaste åren skadedrabbade högernian Gzim Salihi visade varför man även i år skall vara vaksamma när han är på planen. Bortalaget stod emot Hallbys tryck och efter en delikatess från Sävehofkanterna Sebastian Karlsson och Alexander Westby med en “Japan” gick luften ur Hallby.

Hemmalaget kom aldrig närmare och Sävehof kunde med lugn och ro spela av de sista minutrarna av matchen, slutsiffrorna skrevs tills hela 31-22. Om det fanns frågetecken inför matchen om hur laget skulle vara med alla skadade spelare så löste de detta med ackuratess. Sävehof visar varför man är favoriter till att stå som segrare när säsongen summeras.

Det blev även debut för 18-årige Sebastian Durlanu som vi om inte år, så i framtiden kommer få se mycket av i den gulsvarta dräkten. Matchens lirare gick till Hallbys Hampus Dahlberg och Sävehofs Sebastian Spante.

Matchens tre stjärnor:
1. Sebastian Spante
Säkerheten själv. Sävehofs trogne Sebastian Spante som tidigare säsonger varit ett andraval på vänsterkanten visar tydligt att han är sugen på vara nummer ett. Han summerar kvällens premiär med att göra nio mål av nio möjliga varav fem straffar.

2. Simon Möller
Visar varför han har fått förtroendet som förstamålvakt i årets upplaga av Sävehof. Lyckas
han bara hålla känslorna under kontroll är han en stor aspirant till bemärkelsen årets målvakt i
Handbollsligan.

3. Gzim Salihi
Haft ett tungt år med många skador, visar att han kommer vara en bidragande faktor till Sävehofs framgångar det kommande året.

Målskyttar IK Sävehof:
Sebastian Spante 9, Gzim Salihi 5, Kelvin Roberts 5, Sebastian Karlsson 3, Marcus
Lennernäs 3, Lasse Pedersen 3, Alexander Westby 2, Felix Möller 1.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.