Blodomloppet, svett, guld och tårar för Sävehofs damlag


Jonas Bengtsson 2023-06-01

Sävehofarna Thea Blomst och Johanna Bundsen med guldmedaljer efter att SM-guldet säkrats i Eslöv, borta mot Höör, i söndags.
Bild:Nisse Nilsson
Sävehofarna Thea Blomst och Johanna Bundsen med guldmedaljer efter att SM-guldet säkrats i Eslöv, borta mot Höör, i söndags.

SPORT | Sävehofs damer har vunnit sitt 16:e SM-­guld, varav det 15:e på 00-­talet, efter att ha besegrat Höör med 3–1 i SM-­finalmatcher. Men det blir inte semes­ter riktigt ännu. För den 8 juni springer hela laget Blodomloppet.

 

Efter en nervig och svettig fjär­de finalmatch kunde Sävehof till slut ta hem SM­-guldet efter bort­avinsten mot Höör i söndags. Då matchen spelades i Eslöv fick laget inleda firandet på bussen hem.
– Det var några av oss som gick ut en stund efteråt när vi kom fram på natten. Det var inte supermycket öppet en söndags­ kväll dock, men vi hade super­trevligt, säger målvakten Johanna Bundsen.
Kom det några glädjetårar?

– Jomen det gjorde det, kanske efter slutsignalen främst även om det samtidigt var mer av en lätt­ nadskänsla.

I måndags firades det vidare på John Scott’s i Partille Arena då laget samlades för att kolla herrarnas femte och avgörande finalmatch mot Kristianstad — och under tisdagen samlades man igen för att fira några i laget som tog studenten. Under onsdagen var det desto lugnare för Johanna, när Lokalpressen pratade med henne på morgonen, som på fredag ska fira målvaktskollegan och hjälten Line Bergfeldt som tar studenten vid Partille gymnasium.

— Då ska jag absolut svänga förbi.

Vad säger du om Lines avslutning på matchen?
— Det är så häftigt och härligt att hon bara går in och gör sin signaturräddning, det var fantastiskt gjort av henne och otroligt härligt.

Varför vinner ni SM-­guldet?
– Man kan säga att vi har gjort en bra säsong och har en otrolig moral i laget, det känns som att många är med och bidrar och det betyder mycket för laget att det inte bara är en­-två stycken som gör allt, säger Bundsen.

Målvakten har nu nio SM­- guld och ett EM-­brons på meritlistan – och kontraktet med Sävehof gäller även nästa säsong. Tränaren Jes­per Östlund har nu gett guldlaget en välförtjänt viloperiod fram till den 8 juni.

– Just nu är vi lite träningsledi­ga vilket är skönt. Vi startar upp igen sedan med att springa Blod­omloppet tillsammans. Därefter kör vi fram till midsommar och efter det har vi fyra veckor ledigt, säger hon.
Sävehof var även med ifjol och sprang Blodomloppet – efter att ha startat ett CSR­-samarbete med GeBlod.

– Jag tycker att vi ska göra vad vi kan för att föra det viktiga bud­skapet vidare, och uppmärksam­ma vikten av att ge blod. När vi fick frågan om att vara med och springa var det inga frågeteck­en, vi tyckte absolut att vi skulle springa tillsammans, säger Bundsen.

Även herrlagets ledare Michael Apelgren och Linus Ekman, samt klubbens elitansvarige Jonathan Stenbäcken har tänkt springa Blodomloppet.

Anette Tingets, CSR-ansvarig i Sävehof:
– För oss är det viktigt att fortsätta och sprida informationen och vi är tacksam för varje blodgivare vi har haft möjlighet att inspirera. Vi kommer att fortsätta för att nå nya mål under kommande säsong. Vi kommer bland annat att ha en speciell Geblod-match där vi bjuder in alla som är blodgivare och nya blodgivare. Och så kommer Geblod-mobilen vara på plats under Sävehofdagen och vi kommer att göra andra insatser för att inspirera och möjliggöra för att få fler att bli blodgivare under säsongen 2023/2024.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.