Alingsås kammade noll i Kristianstad


Denny Bågenholm 2024-02-08

Alingsås fick se sig besegrade i Kristianstad och är nu nere på en niondeplats i tabellen.
Bild:Tommy Holl
Alingsås fick se sig besegrade i Kristianstad och är nu nere på en niondeplats i tabellen.

SPORT | En poäng på de tre senaste matcherna har fått Alingsås att lämna slutspelsplatsen och svävar nu omkring i ingenmansland på nionde plats i serien. Någon som inte svävade omkring utan var väldigt tydlig var Mikael Franzén.

– Han kan inte vara härföraren varje match, om lagkapten Johan Nilsson.


 

Alingsås har bara två segrar på de senaste sju matcherna och nu börjar läget se tufft ut. Inför derbyt mot Sävehof trodde Mikael på seger och att om man gick till slutspel fanns kapacitet att överraska. Sedan den intervjun har laget tagit en poäng av sex möjliga och är nu utanför slutspelsplats.

Det var en målfattig inledning i Kristianstad där hemmalaget ledde med bara 4-2 efter femton minuter då Mikael Franzén såg sig tvingad att ta timeout. Johan Nilsson reducerar till 6-5 efter 17 minuter och sen tog det roliga slut. I paus stod det 13-9 men det fanns tid att korrigera och komma närmare under den andra halvleken.

4-1 på de första fyra minuterna var inte inledningen som Alingsås hade hoppats på. Ny timeout av Franzén. 20-15 till Kristianstad efter 44 minuter och ytterligare en timeout för att på något sätt tända Alingsåsspelarna, som inte alls verkade sugna på att försvara de blåvita färgerna denna kväll. Innan domarna blåser av matchen har avståndet ökat till nio bollar som kunde varit tio om inte Emil Holmberg Schatzl räddat matchens sista straff.

Mikael Franzén gav endast lagkapten Johan Nilsson rätt att bära emblemet efter matchen då han besviket, kommenterar matchen på Alingsås hemsida.

– Det är för många fripassagerare idag. Så är det bara. Johan gör en av sina bästa säsonger i AHK-tröjan och står upp i många matcher. Men det måste vara några mer som tar rygg på honom. Han kan inte vara härföraren varje match, säger Mikael som fortsätter:
– Vi var nära Kristianstad för att vi hade ett bra försvarsspel. Jag tycker att vi stod jättebra bakåt de första 20 minuterna i första halvlek. Då ska man också veta att några av Kristianstads mål gör de för att vi tappade boll i anfall. Helt ärligt förstår jag inte varför vi inte gav oss själva chansen idag.

Alingsås vinner ofta med publiken i ryggen hemma i Estrad. På bortaplan har laget inte en seger på tio matcher. Endast tre oavgjorda på hela säsongen så även om man hamnar på slutspelsplats kan det vara tufft att klara sig förbi en kvartsfinal.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.