AIF toppar tabellen efter ny trepoängare


Denny Bågenholm 2024-08-15

Alingsås IF:s Ina Österlind i mötet med Jitex på Mjörnvallen före sommaruppehållet då det blev hemmavinst med 3 – 1. I lördags möttes lagen igen i Mölndal, då blev det ånyo tre AIF-poäng efter en 3 – 0-viktoria.
Bild:Isa Gullbekk
Alingsås IF:s Ina Österlind i mötet med Jitex på Mjörnvallen före sommaruppehållet då det blev hemmavinst med 3 – 1. I lördags möttes lagen igen i Mölndal, då blev det ånyo tre AIF-poäng efter en 3 – 0-viktoria.

SPORT | Tabellettan Alingsås IF är fortfarande obesegrade efter 14 spelade omgångar av Elitettan – och kan börja snegla mot ett avancemang till Damallsvenskan. Senast blev det en 3 – 1-seger borta mot forna storlaget Jitex BK.

– Vi är nöjda med att få en sådan start efter uppehållet, säger AIF-tränaren Joakim Carlsson.


 

Efter ett fem veckor långt sommaruppehåll, varav tre veckors ledighet för spelarna i Alingsås IF, så har nu andra halvan av Elitettan sparkat igång. Och det blev en favorit i repris på sista matchen före uppehållet: En seger mot nästjumbon Jitex. Den här gången på bortaplan då Alingsås till slut vann med 3 – 0 på Åbyvallen efter mål av Ina Österlind, Emmy Blomberg och Rebecca Cameras samt en hållen nolla av målvakten Tea Olin.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, för vi hade det tufft även sista matchen på våren. Nu tycker jag ändå att det är vi som tar tag i taktpinnen från början och får den pressen som vi önskar och som vi har pratat om. Sen faller vi ner lite och då kommer ju Jitex in i matchen för de är duktiga fotbollsspelare och har ett bra omställningsspel. De skapar några möjligheter faktiskt men sen gör vi ju ett lite psykologiskt 2–0-mål precis före domaren blåser för halvtid, säger Alingsåstränaren Joakim Carlsson.

Rebecca Camaras satte sedan 3 – 0-spiken i kistan i 84:e minuten.

– Vi har väl 80 – 20 i bollinnehav i andra halvlek och hade kunnat göra något mer mål innan dess, säger Karlsson vars lag varit igång i två veckor med träningar och tester efter ledigheten.

– Vi måste vara noga i vårt spel hela tiden med att vi ligger rätt i våra positioner. Vi måste också tänka på hur vi sätter pressen och att alla måste vara med, det får inte vara någon som faller ur egentligen. Alla måste vara intresserade och titta och känna att nu jobbar vi som ett lag, så det är mycket det vi har pratat om och gnuggat lite extra på nu.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.