2 SM-medaljer i trampolin till Sacro


Redaktionen 2022-05-19

Nöjda miner från USM-silvermedaljören Hugo Fjelkner och USM-bronsmedaljörskan Lucia Nordström.
Bild:Privat
Nöjda miner från USM-silvermedaljören Hugo Fjelkner och USM-bronsmedaljörskan Lucia Nordström.

SPORT | 14–15 maj avgjordes årets trampolin-SM i Örkelljunga där Sjövalla/Sacro deltog med fem hoppare. Fyra av dem i Ungdoms-SM (Alma Alowersson, Alicia Henning, Lucia Nordström och Hugo Fjelkner) och Wilma Fjelkner i Junior-SM. Samtliga gjorde en fin tävling och tog sig till söndagens final. Väl där gick det bäst för Lucia Nordström som tog brons och Hugo Fjelkner som fick med sig ett silver hem till Mölnlycke.

Först ut i lördagens kvalomgångar var Alicia Henning som under träningen inför SM hade stora problem med sin slutövning som startar från rygg och sedan en volt med halvskruv upp till stå. Men i kvalserierna klarades dessa galant, och Alicia låg trea efter kvalet. Alma fick en ”knäning” mitt i första serien vilket innebär att hon dämpade sig väldigt mycket, missade nästa övning och fick då serien avbruten och så var den tävlingen förstörd. Lucia gjorde sina serier bra och även hon tog sig till final.

I ”killklassen” startade Hugo först och gjorde en mycket bra första serien. Efter den andra som även den var bra blev det en lång väntan på att konkurrenterna skulle köra klart innan även han kunde se att finalplatsen blev klar genom en finfin andra plats.

Wilma som är förstaårsjunior och tävlar med lägre svårighetsgrad än många av de andra tjejerna hade väl inte så stora förhoppningar för dagen. Bägge serierna innehåller alla de nya svårare övningarna hon lagt till för att klara kraven i Junior-SM .

Bägge Wilmas serier gick alldeles utmärkt tog henne till söndagens finalpass.

I DMT (Dubbel Mini Trampolin) ställde Alma, Lucia och Hugo upp i klassen 13-17 år, den under eliten.

Här fanns väldigt små förhoppningar om finalplatser men med två starka kombinationer knep Alma sjätte och sista finalplatsen och Hugo som tog de säkra kombinationerna före de osäkra gjorde detsamma men med bara 0,4 poäng. Till söndagens final fick nu den mer osäkra dubbelkombinationen plockas fram.

Med samtliga Sacro-hoppare i final på söndagen var det Wilma som startade först i Junior-SM. Wilma hade en tuff uppgift då stort sett alla landslagshopparna i juniorlandslaget fanns på plats. Men efter en ”lagom” bra serie blev det en hedrande fjärde plats. Direkt efteråt var det Alicia och Lucias tur. Alicia som tidigare inte varit i final fick till det riktigt bra och fick en fin femteplats.

När det var Lucias tur hade hon lyckats bygga upp en lagom nervositet som placerade henne som trea. Det blev en stunds väntan innan resten av startfältet hoppat klart och det stod klart att Lucia tagit brons i Ungdoms-SM.

Hugo Fjelkner stod näst på tur och även han hade ett tufft startfält. Hugos serie var kanske inte perfekt men alla övningarna gjordes och nu kan han titulera sig silvermedaljör på Ungdoms SM. Hugo och Alma var även med i DMT-finalen men trots att bägge lyckades med nya svåra kombinationer räcker dessa tyvärr inte till när de flesta gör flera dubbelvolter i sina kombinationer.

Men bägge hade tagit sig till final och var mer än nöjda med sina sjätteplatser. Hugo som var sprudlande glad efter att gjort sin första dubbelvolt på tävling i DMT grattade konkurrenterna, tackade tränarna och sa:
- Och tack till vår nya träningshall som gett oss möjligheten att få lära oss alla nya svårare övningar, avslutade han med innan han skulle upp på prispallen.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.