Till:
Från:

Fullständig dominans av Pixbo

Denny Bågenholm 2024-09-26

Segerjubel när Arvid Äse gjort ett av sina fyra mål. Matchen slutade 10-3 och Pixbo går upp i serieledning.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Det var hemmapremiär i Wallenstam Arena och en stor bortaklack satte tonen på läktarna innan matchstart. Men när matchen väl drog igång fanns det bara ett lag på planen – Pixbo dominerade totalt. När slutsignalen ljöd, var resultatet lika tydligt som överlägsenheten på planen.

Båda lagen hade vunnit sina premiärmatcher: Pixbo över Kalmarsund med 8-5, och nykomlingen Warberg mot Jönköping med 10-5. Det är också den enda gemensamma nämnaren mellan dessa lag. Pixbo siktar på att slåss om SM-guldet, medan Warberg förväntas kämpa för varje poäng. Warberg tog sig upp till SSL efter ett spännande kval mot FBC Lerum förra säsongen, och suget efter innebandy i högsta serien märktes tydligt på läktarna, där Warbergs supportrar fanns i stort antal. På planen däremot blev det snabbt uppenbart att SSL innebandy är på en helt annan nivå än Allsvenskan.

Warberg fick en kort glädjestund – exakt 8 sekunder, så lång tid tog det innan Arvid Äse skickade in bollen bakom en chanslös Warbergs målvakt. Pixbo satte högsta fart från start och gav inte bortalaget någon chans under de första tio minuterna. 2-0 kom efter bara fyra minuter, när kapten Oskar Weissbach skickade iväg årets skott från mittcirkeln rakt upp i krysset. Ytterligare 30 sekunder senare snodde Viktor Jansson bollen och passade Wictor Lundstedt i en snabb kontring, som resulterade i 3-0. Warberg tvingades till en timeout, men det hjälpte föga. 4-0 kom genom Jacob Heins efter 11:55, vilket också blev periodens slutresultat.

Warbergs klack samlade nytt mod efter att spelarna försökt hitta sitt självförtroende under pausvilan, och laget kom ut med förnyad energi. Men det varade bara i 33 sekunder, innan Oskar Lanver gjorde sitt första mål för kvällen, fram till 5-0. 6-0 kom efter nio minuter genom Markus Peil, och Pixbo hade full kontroll på spelet. Warbergs klack fick till slut jubla när laget reducerade till 6-1 genom Filip Holmer efter 16:18. Men glädjen blev kortvarig, då Pixbo bara behövde 14 sekunder för att återställa avståndet till 7-1, efter ett hårt skott i krysset av Arvid Äse. Perioden avslutades med en utvisning för Warberg med fem sekunder kvar, och resultatet 7-1 stod på tavlan inför den sista perioden.

Mönstret fortsatte i tredje perioden. Det tog knappt en och en halv minut innan Felix Lanver satte sitt andra mål för kvällen, fram till 8-1. Arvid Äse ville inte vara sämre och fullbordade sitt hattrick till 9-1 bara en minut senare, assisterad av Felix Lanver, som också utsågs till matchens bästa spelare.

Trots bortaklackens försök att heja fram sitt lag var motståndet för tufft den här kvällen. Pixbo visade upp hela sitt register och matchen slutade 10-3, efter att Arvid Äse gjort sitt fjärde mål med en minut kvar. Warberg lyckades dock få in ett tröstmål i slutsekunden.

Det var en kväll där allt gick Pixbos väg, från första till sista sekund, och fyramålskytten Arvid Äse var nöjd efter matchen.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match idag. Det är ett duktigt lag vi möter trots allt. Vi får utdelning på de chanser vi skapar, och det är nog därför vi drar ifrån lite tidigt, sa Äse.

Det kändes ganska tidigt som att ni inte skulle ge Warberg något utrymme. Det stod ju 3-0 efter knappt fyra minuter?
– Vi försöker alltid göra vårt bästa och komma ut starkt från start. Vi pratade mycket om det inför matchen. Det gav resultat, och det är vi väldigt glada för.

Fyra mål från din sida – hur känns det?
– Jag spelar i en otrolig femma, så jag behövde bara hålla klubban i planen och lägga in bollen i öppet mål, skrattade Arvid.

Två matcher, två segrar. Det har börjat bra, men ni har också höga förväntningar på er?
– Ja, sex poäng efter två matcher, maximal utdelning. Jag är jättenöjd med de här två matcherna, men vi har mer att ge och fler poäng att hämta.

Er sportchef Peter Runnestig säger att det blir guld till våren. Vad säger du om det?
– Jag håller med. Och när han säger det, så är det bara att lyssna, avslutade Arvid med ett leende.