Till:
Från:

Kryss igen för Alingsås

Denny Bågenholm 2024-09-21

Vänsterkanten Benjamin Helander blev bästa målskytt med sju mål när Alingsås kryssade igen.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Hemmapremiären i Estrad, inför 1 179 högljudda supportrar som gjorde sitt bästa för att låta som dubbelt så många, blev en dramatisk match. Alingsås vände och tog ledningen efter paus, men tyvärr räckte det inte hela vägen, andra krysset på två matcher. Nästa chans till seger kommer på torsdag i Partille Arena, mot Sävehof.

Första halvlek var jämn och när Oscar Gentzel hoppade upp och satte 10-10 efter 20 minuter var publiken i extas. Matchen började starkt för hemmalaget som snabbt tog ledningen med 4-1 efter knappt tre minuter, tack vare mål av Helander, Nilsson och Lindberg. Ledningen var 6-4 innan Axel Månsson vände och gav Kristianstad ledningen med 10-9.

Vid ställningen 13-13 med fem minuter kvar av första halvlek gjorde Kristianstad fyra raka mål, men Albin Hägglund Junler kunde reducera till 14-16, som blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek följdes lagen åt fram till 22-22 efter 43 minuter, då Alingsås gjorde ett litet ryck och gick upp till 25-22 efter ett mål av Samuel Lindberg, efter en viktig räddning av Anton Hagvall i målet. Gustav Jönne fick en tvåminutersutvisning med tio minuter kvar, samtidigt som Alingsås tog timeout med en ledning på 27-25. Axel Månsson reducerade och kvitterade till 27-27.

När lagkapten Johan Nilsson satte 30-28, och det bara återstod två och en halv minut, höll alla i Estrad tummarna för en hemmaseger. Kristianstad satsade på spel 7 mot 6, och Anton Hallbäck fick till en perfekt stegisättning som resulterade i ett mål som Hagvall inte kunde stoppa. Alingsås fick en sista chans, men en stürmerfoul dömdes, och matchen slutade 30-30.

Målgörare för Alingsås: Benjamin Helander 7, Johan Nilsson 7, Samuel Lindberg 5, Oscar Gentzel 4, Albin Hägglund Junler 4, Alexander Regen 2, Petter Donaldson.