Adam Blanche kommer få axla rollen efter Felix Möller på linjen och redan efter två matcher visar han vilken otrolig fångstarm han har. Kommer ni ihåg Erik Fritzon? Hjo, det är det nog en del som gör, det är snudd på samma känsla hos Adam.

Nina Dano var glad som en \
Bild:Denny Bågenholm
Nina Dano var glad som en "Swiftie" på en Taylor Swift konsert när en av kvällens knattar lämnade öve blommor då hon blev bästa spelare i Sävehofs Hemmapremiär.

SPORT | Sävehof bjöd sina partners på bankett, det spelades knattehandboll i pausen och 1865 åskådare fick njuta av en svettig herrmatch samt en ordentlig kross av damlaget. Gladast var hemvändaren Nina Dano.

– Ja, det var en riktig käftsmäll! Alltid skönt att trycka till Skuru i en premiär, sa hon efter 39-24 segern.

Sommaren sjöng på sista versen, och det var dags att öppna upp ett varmt Partille Arena igen. Först ut var herrlaget med den nya tränarduon Linus Ekman och Hampus Fernebrand. Efter att Oli Mittun satte 2-2 efter fem minuter var det bara ett lag på banan under en lång period. Sävehof var väldigt starka framåt och stabila i försvaret, vilket resulterade i sex raka mål till 8-3, och nykomlingarna Helsingborg tvingades till timeout. Hemmalaget tappade dock farten och började titta på matchen snarare än att spela den. Under sista kvarten av första halvlek, som var lika dålig som den första var bra, gjorde Helsingborgs bästa spelare, Marcus Norrbrink, tre raka mål, vilket gav skånelaget ledningen med 11-10. Gästerna tog även ledningen med 13-11, och det kunde ha stått 14-11 i paus om inte Oscar Sävinger gjort några viktiga räddningar. David Sandberg och Malte Celander såg till att kvittera till 13-13 innan halvtid. Dessutom skadade Helsingborgs utmärkta målvakt, Espen Heggli Christensen, sig i slutet av halvleken.

Michael Andersson tog plats i Helsingborgs mål i andra halvlek och levererade nästan lika bra som Espen i första. Trots det tog Sävehof återigen kommandot i början av halvleken och gick upp till 18-14 efter fem minuter. Än en gång tog Helsingborg timeout, och mönstret från den första halvleken upprepades. Istället för att utöka ledningen lät Sävehof Helsingborg komma ikapp. Bortalaget hade förvånansvärt lätt att skapa frilägen, både genom genombrott och fint linjespel. Det tidigare så starka försvaret föll ihop, och det var endast Oscar Sävinger som höll hemmalaget kvar i matchen. Med sex minuter kvar stod det 26-26, och spänningen och värmen var påtaglig i Partille Arena. En japan från Sebastian Spante av totalt tre och ett välplacerat skott av Magnus Persson räddade dock Sävehofs hemmapremiär. Slutresultatet fastställdes av Oli Mittun till 31-29, och Adam Blanche, med sina sju mål, blev utsedd till matchens bästa spelare.

IK Sävehofs målskyttar: Adam Blanche 7, Óli Mittún 6, Sebastian Spante 5, David Sandberg 3, Magnus Persson 2, Gustaf Wedberg 2, Pontus Brolin 2, Emil Berlin 1, Leon Halén 1, Olle Ek 1 och Malte Celander 1.

Skuru IK hade tagit tåget till Göteborg, men efter tretton minuter verkade de fortfarande stå kvar på perrongen och undra vad som pågick. De hade helt missat att det var match. Trots två timeouter och flera målvaktsbyten stod det 12-2 när matchens bästa spelare, Nina Dano, satte sitt fjärde mål efter tretton minuter.

Varken Alexandra Bjärrenholt eller Skurus normalt så intensiva tränare, Magnus Oscarsson Söder, lyckades få igång laget, och matchen var i praktiken avgjord innan den ens hade börjat. Sävehofs nya målvakt, Elin Lindblom, fick både rädda skott och göra mål. Huvudtränaren Andreas Wallin och assisterande tränaren Tuija Pasanen kunde luta sig tillbaka och fundera på vad de skulle göra under helgen. Nina Dano gjorde sex mål i sin comeback och var fullt medveten om vad som just hade hänt när Sävehof krossade Skuru med 39-24.
– Det var en riktig “håll käften-match”! Vi är otroligt bra i första halvlek, och när vi spelar så här bra är till och med de bästa lagen i Sverige chanslösa. Det är kul att vara tillbaka, och nu ska vi fortsätta på samma sätt, sa hon efter matchen.

IK Sävehofs målskyttar: Linn Hansson 8, Ida Sembe 6, Nina Dano 6, Thea Stankiewicz 4, Thea Blomst 4, Elin Ernelind 3, Stina Wiksfors 3, Thea Kylberg 2, Elin Lindblom 1, Matilda Forsberg 1 och Felicia Granat 1.