Till:
Från:

Pixbo vann över serieledarna

Denny Bågenholm 2024-01-29

En spännande match som slutade med seger för Pixbo. Andra raka segern mot serieledarna Storvreta. Senast slog Pixbo ut dem i semifinalen av Svenska cupen.
Bild:D-photo

Moa Andersson satte sista målet för Pixbo men det räckte inte utan laget förlorade med 3-4 mot Thorengruppen i Champions Cupfinalen.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Det var välfyllda läktare och mycket randiga rävsupportrar på plats när det spelades toppmatch mot serieledarna Storvreta IBK i helgen. Lagen möttes för drygt en vecka sedan i semifinalen av svenska cupen, då vann Pixbo efter straffar. Nu vann man också med 7-6 under ordinarie speltid.

Inför matchen hade bortalaget Storvreta sex raka vinster i Svenska Superligan och ledde serien på 46 poäng. Pixbo inledde säsongen starkt med endast en förlust vid full tid efter tio omgångar och det var just mot Storvreta på bortaplan då man förlorade med 4-10.

Pixbo ville ha revansch för förlusten i Svenska superligan och Storvreta hade samma mål efter att laget blivit utslagna av Pixbo i semifinalen av svenska cupen.

Arvid Äse spräckte nollan för Pixbo efter fem minuter av första perioden. Storvreta kvitterade genom Otto Weidman och tog även ledningen i powerplay efter att Felix Lanver utvisats två minuter för slag. Pixbo kvitterade till 2-2 efter 17.57 när Daniel Kalentun sätter bollen snyggt bakom Måns Parsjö i Storvretas mål.

Även andra perioden blir en jämn tillställning som slutar 4-3 till Pixbo efter två mål av Gustav Fritzell. Matchen står och väger, men det är fördel för hemmalaget, ställning 6-5 till Pixbo efter två perioder.

Det skulle hetta till redan tidigt av tredje perioden när Storvreta först får en utvisning på Tobias Gustafsson genom slag och några minuter senare ytterligare en utvisning efter protest av Gabriel Kohonen som resulterar i att Pixbo utökar till 7-5 efter 6.48 genom Gustav Fritzell.

Filip Kalentun får lagets tredje utvisning med nio minuter kvar och strax efter att Pixbo är fulltaligt igen reducerar Storvreta till 6-7 och det blir en febril jakt på kvittering av bortalaget. Trots ytterligare en utvisning i matchen på Anton Fylke håller Pixbo undan och vinner med 7-6 efter tre mål och en assist av Gustav Fritzell.

Laget har en säker fjärdeplats fem poäng före IBF Falun vilket skulle innebära en fördel i ett kommande slutspel med en hemmamatch mer i en kvartsfinal. Det återstår nu sju matcher i grundserien. Nästa match är mot Helsingborg den 7 februari, klockan 19.00 på bortaplan.

Även Pixbos damer spelade match i helgen och då var det final i Champions Cup mot ärkerivalen Thorengruppen, ett lag som Pixbo kommer att möta även i Svenska cupfinalen i februari på bortaplan. Precis som tidigare matcher blev det jämnt och spännande. Pixbo hade ledningen med 2-1 efter första perioden. Thorengruppen gör 3-0 i andra perioden och det står 4-2 inför avgörandet.

Pixbo får en drömstart på tredje perioden där Moa Andersson reducerar till 4-3 efter 23 sekunder, närmare än så kommer inte Pixbo utan i första finalen går segern till Thorengruppen.

Nästa final mellan lagen spelas den 25 februari klockan 16.00 i Umeå, då är det Svenska Cupen som avgörs. Med lite tur möts även lagen i en SM-final senare i år.