Sävehof stod upp mot Brest Bretagne

Denny Bågenholm 2023-09-18

Sävehof kämpade men fick se sig besegrade med fem bollar, 20-25.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Det var säsongens första hemmamatch för Sävehof i Champions League. I halvtid låg Sävehof under med 9-15, men laget kämpade tillbaka och skillnaden mellan lagen minskade till fem mål vid slutsignalen.

Brest Bretagne Handball från Frankrike tog snabbt ledningen med två mål i inledningen av matchen, Sävehof svarade med mål av Olivia Mellegård och Stina Wiksfors. Felicia Granat utmärkte sig både defensivt och offensivt och bidrog till att Sävehof fick med sig två straffar.

Under den första halvleken var Brest mer effektiva i målskytt och gjorde två mål på varje Sävehof mål och ledde tryggt i paus då det stod 9-15. Den andra halvan av matchen var jämnare i målskyttet, och Sävehof gjorde till och med fler mål än Brest under den perioden.

Några av höjdpunkterna från matchen inkluderade en enhandsparad av målvakten Johanna Bundsen och ett snyggt lobbmål av Emma Mihailovic. Trots att Sävehof kämpade tappert under andra halvlek kunde de inte hämta in försprånget, och matchen slutade med en bortaseger för Brest med 20-25.

Detta var Brest Bretagnes första poäng i Champions League, medan Sävehof får fortsätta att jaga sina första poäng i europacupspelet. Sävehofs nästa match är på onsdag när det är seriepremiär mot Höörs HK H65 i Handbollsligan dam 19.00 i Partille Arena.