”Växeln, hallå hallå?” – Kaisa får inget svar från kommunen


Jonas Bengtsson 2023-12-03

”Jag får inget konkret svar från kommunen fastän jag hört av mig flera gånger, och varför är de anonyma när de svarar på mejl”, säger Kaisa Blank Nordmark, här tillsammans med hunden Zappa vid den omtalade och trafikfarliga vägen i Furuskog.<br />BILD: JONAS BENGTSSON
Bild:Jonas Bengtsson
”Jag får inget konkret svar från kommunen fastän jag hört av mig flera gånger, och varför är de anonyma när de svarar på mejl”, säger Kaisa Blank Nordmark, här tillsammans med hunden Zappa vid den omtalade och trafikfarliga vägen i Furuskog.
BILD: JONAS BENGTSSON


PARTILLE | Den 26 september ringde Kaisa Blank Nordmark till Partille kommuns kundcenter. Hon påpekade att vägkorsningen utanför hennes hem kunde vara trafikfarlig och föreslog att kommunen skulle ta sig en titt. Efter flera uppföljande mejl och telefonsamtal har hon fortfarande inte fått prata med någon ansvarig.

– Hur svårt kan det vara? undrar Partillebon.


 

I backen på Ensittarevägen i Furuskog är det tillåtet för fordon att parkera på bägge sidor. Kaisa Blank Nordmark bor sedan 2005 på den korsande Skulebergsvägen och har märkt att bilvägen i bostadsområdet blivit allt mer trafikfarlig.

– Det händer ofta incidenter i T-korsningen, att bilar kommer i för hög fart på 30-vägen från Skulebergsvägen för att sedan gena upp mot Ensittarevägen. Står det bilar på båda sidorna i backen är det jättejobbigt, då måste man köra slalom och då går det absolut inte att mötas två bilar i bredd. Det är nästan ett under att ingen allvarlig olycka har skett där, säger Kaisa som pratat med flera instämmande grannar om problemet och om att det är särskilt farligt för fotgängare.

– Jag har ju suttit i bil och hunnit bromsa vid de incidenter jag varit med om, då är man ändå skyddad. Men det som mest oroar mig är alla barnen som oskyddade går den här vägen till sina skolor. Med en så smal trottoar, där det dessutom är skymmande växtlighet, så skulle en olycka kunna inträffa.

Den 26 september ringde så Kaisa Blank Nordmark till kommunens kundcenter och frågade om någon kunde tänka sig att komma och titta på trafiksituationen vid Ensittarevägen. Hon bad då att få bli kontaktat av en ansvarig person på kommunen.

– En tanke var om man kunde ändra till att ha parkering på bara ena sidan av vägen, som det är på delar av Skulebergsvägen. För dessutom är det ett lurigt krön som man inte ser över.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.