Sommartider för kollektivtrafiken i Göteborg


Redaktionen 2021-06-08

Bild:Eddie Löthman.

PARTILLE | På måndag den 14 juni byter Västtrafik tidtabeller inför sommaren. Det innebär nya tider för de flesta linjer och förändringar i trafiken där det behövs. Samtidigt fortsätter Västtrafik att uppmana till att cykla eller gå för att lämna plats till de som måste resa.


Under sommaren går kollektivtrafiken gradvis ner respektive upp i trafik för att möta förändringar i resandet. I båttrafiken ökar turerna och på andra ställen glesas turerna ut.

– Nu byter vi tidtabeller, men vi fortsätter att följa resandet och förstärker trafiken där det behövs för att undvika trängsel. I sommar pågår dessutom flera byggprojekt och underhållsarbeten i centrala Göteborg som påverkar flera linjer, vi uppmanar våra resenärer att söka sin resa i To Go, säger Sara Ihrlund, enhetschef leverans på Västtrafik

Från och med på måndag den 14 juni ändras tiderna och flera linjer får förändrade körvägar i Göteborgsområdet. Linjerna 24, 26, 52, 148 och Grön express är några av de som påverkas.

På grund av byggnationer i staden gäller vissa förändringar redan från lördag 12 juni. Färdigställandet av Hisingsbron och nedmontering av Götaälvbron gör till exempel att spårvagnstrafiken stängs av över älven mellan 12 juni och 15 augusti. Resenärer hänvisas till busstrafiken mellan Hjalmar Brantingsplatsen och centrum.

Tips till resenärna:

Skriv utMedipart banner
Förskolepedagogerna Heidi Sjövold och Ulrika Jelvestam tog emot årets hälsopris som delades ut av kommunstyrelsens och folkhälsorådets ordförande Marith Hesse (M).
Förskolepedagogerna Heidi Sjövold och Ulrika Jelvestam tog emot årets hälsopris som delades ut av kommunstyrelsens och folkhälsorådets ordförande Marith Hesse (M).

Förskoleavdelningen Kotten tog emot årets hälsopris

PARTILLE | Under onsdagen delades kommunens hälsopris ut för åttonde året i rad. I år fick avdelningen Kotten på Lillegårds förskola ta emot priset...

Läs mer
Öijared banner


Jonseredsbryggeriets nya öl gör succéPARTILLE | Tropical India Pale Ale lanserades till...

Läs mer


Sommartider för kollektivtrafiken i Göteborg

PARTILLE | På måndag den 14 juni byter Vä...

Läs mer
SunPadel banner


Avstängt körfält på Gamla Kronvägen i Partille i sommar

PARTILE | Magnolia bostad utvecklar ett nytt bostadskvarter med cirka 230 hyresrätter och...

Läs mer
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.