Slutspurt i valkampanjen


Denny Bågenholm 2022-09-01

Alice Bah Kuhnke åkte tåg till Partille och fick se Kniven och alla fina undervattebsfotografier.
Bild:Miljöpartiet
Alice Bah Kuhnke åkte tåg till Partille och fick se Kniven och alla fina undervattebsfotografier.

Moderaterna syntes tydligt på torget och många besökare passade på att få en bit tårta.
Bild:Denny Bågenholm
Moderaterna syntes tydligt på torget och många besökare passade på att få en bit tårta.

Socialdemokraterna var runt i Björdammen, det blev säkert 20000 steg under lördagen.
Bild:Socialdemokraterna
Socialdemokraterna var runt i Björdammen, det blev säkert 20000 steg under lördagen.

Västerpartiet bjöd på glada valarbetare och hade mycket besök vid sin \
Bild:Denny Bågenholm
Västerpartiet bjöd på glada valarbetare och hade mycket besök vid sin "valstuga"

Sverigedemokraterna höll till utanför Systembolaget men det var fokus på utsidan och inte insidan. Färgglatt och fina bilder över Partille Centrum
Bild:Denny Bågenholm
Sverigedemokraterna höll till utanför Systembolaget men det var fokus på utsidan och inte insidan. Färgglatt och fina bilder över Partille Centrum

Riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall hade bara positiva saker att säga om Partille. \
Bild:Denny Bågenholm
Riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall hade bara positiva saker att säga om Partille. "Här hade jag verkligen kunnat bo", säger hon.

PARTILLE | Under helgen var det full fart i hela kommunen då de olika partierna samlade ihop sig för att synas så mycket som det var möjligt. Det grillades korv, bjöds på godis, kaffe och kakor tillsammans med många spännande samtal.


Socialdemokraterna genomförde dörrknackning i Björndammen och bjöd på korv, kaffe och kaka till partillebor som var sugna på att prata lite politik. Förutom lokala S-politiker fanns även tre riksdagsledamöter på plats. Partiet förstärktes också av SSU som var med och knackade dörr. Unga politiker från hela göteborgsområdet förenades i Björndammen för att prata politik och tillsammans knackades en hel del dörrar. Tillsammans var det ett femtiotal socialdemokrater som var ute och pratade politik under söndagen. Även deras valtält finns nu på Kyrktorget varje dag fram till valet.

Moderaterna invigde sin valstuga som egentligen är en nymålad container där det bjöds på nybakad tårta, kaffe och trevliga samtal med många volontärer klädda i blått och vitt precis som färgen på himlen denna härliga dag. Valstugan är öppen alla dagar fram till valet.

Marith Hesse hade fått sällskap av Riksdagsledamoten Camilla Waltersson Grönvall som bara hade positiva saker att säga om Partille.
– Jag tycker Partille är ett föredöme i landet, välskött och bara trevliga människor oavsett om vi knackar dörr eller träffar dem här på Kyrktorget. Jag tycker alla kommuninvånare ska vara stolta över sitt Partille.

Vänsterpartiet fann sin plats vi ingången till Willys. Trots inflation och höga priser så var Linus Johansson vid gott mod och såg fram emot en spännande slutspurt. – Jag tycker vi har vind i seglen och många är positiva till vår politik. Själv tycker jag det är väldigt roligt att träffa människor och ha intressanta samtal.

Ett längdhopp vid sidan av Vänsterpartiet stod en stor grupp Sverigedemokrater med bilder från sin nya plan för Partille Centrum. – Det har blivit stort över hela Sverige och vi har fått enormt gensvar både av Partillebor och från andra delar av landet som tycker att detta kan vara det snyggaste förslaget som presenterats, säger Timothy Trevillé. Hur det är genomförbart är en anna fråga som säkert kommer debatteras mycket mer framöver.
Några sura miner mot meningsmotståndarna en bit bort gick inte att ana. – Nejdå, vi har ett väldigt gott klimat i Partille, det har varit en respektfull ton under hela valkampanjen, säger gruppledaren Matz Dovstrand.

Liberalerna var också på plats på Kyrktorget. Claes Neuman, Berat Rushiti och Annika Westh var alla nöjda med hur valkampanjen fungerat och hoppades på att få många nya röster den 11 september.

Miljöpartiet hade ett annorlunda upplägg då Alice Bah Kuhnke besökte Partille redan på morgonkvisten. Efter att ha blivit hämtad på Partille Station begav sig hela gänget till Willys för att dela ut frukostpåsar, sedan raka vägen upp till Kåsjön där det delades ut fler frukostpaket till de tävlande i Kåsjön Trail.

Övriga partier fanns runt omkring Partille och under kommande två helger kommer det bli mer kampanjande bland radhus, villor och höghus i Partille. Lokalpressen återkommer med ett nytt nedslag i “valstugorna”.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.