Samuel Kaufman är "Partilles Andreas Norlén"


Jonas Bengtsson 2022-11-03

I plenisalen är det riksdagens talman Andreas Norlén som håller i klubban och i ordningen – i Partilles kommunhus är det ordförande Samuel Kaufman som ska se till att det är ordning i Sessionssalen när kommunfullmäktige sammanträder.
Bild:Jonas Bengtsson
I plenisalen är det riksdagens talman Andreas Norlén som håller i klubban och i ordningen – i Partilles kommunhus är det ordförande Samuel Kaufman som ska se till att det är ordning i Sessionssalen när kommunfullmäktige sammanträder.

PARTILLE | Mandatperioden 2022 – 2026 är igång och numera är det Samuel Kaufman från Moderaterna som håller ordning när kommunfullmäktige sammanträder.

– Det första mötet är gjort och det värsta är över, nästa fullmäktige kommer säkert att kännas lugnare för mig, säger den nya ordföranden.


 

Den nya mandatperioden är drygt en vecka gammal då den nya politiska eran inleddes den 18 oktober på kommunfullmäktigemötet i Sessionssalen i kommunhuset. Enligt seden var det ålderspresidenten (Centerpartiets Anna Strand) som inledde som ordförande – men en liten stund in på fullmäktigemötet lämnades klubban över till kommunfullmäktiges (KF) nyframröstade ordförande: Moderaternas Samuel Kaufman.

– Det känns ärofyllt att väljas till ordförande. Att jag blev vald är nog en kombination av att jag har intresse för frågor som har att göra med mötesteknik, laglighet, kommunallagen och så tror jag även att det passar min personlighet, säger 36-åringen som är uppväxt i Lexby.

Under studieåren bodde han i Göteborg, men sedan en tid är han tillbaka i hemkommunen då han bor med familjen i Öjersjö. Även till vardags arbetar Samuel Kaufman relativt tätt ihop med politiker: Som yrkesrevisor i Borås stad. Dessutom har han tidigare varit sekreterare i Lerums kommunfullmäktige och nämndsekreterare i Göteborg.

– De erfarenheterna har väl också spelat in att jag valdes till ordförande. För det skulle kunna vara en nervös roll då det är väldigt viktigt att allt går rätt till. Blir det fel i beslutsordningen kan det till och med vara olagligt och leda till överklaganden och skapa problem.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.