Höstlovsaktiviteter på Kniven


Denny Bågenholm 2022-11-01

Dansare, dödskallar och food truck med mexikanskt tema finns på Kniven vid Partille station hela veckan.
Bild:Partille Kommun
Dansare, dödskallar och food truck med mexikanskt tema finns på Kniven vid Partille station hela veckan.

PARTILLE | Välkommen hela höstlovet till ”Halloween möter Dia de Muertos” på Kniven! I samarbete med mexikanska föreningen Göteborg bjuder Partille kommun in till späckad vecka av händelser och aktiviteter.

 

Det kommer finnas en food truck som serverar klassisk tacos under dagarna, möjlighet att köpa mexikanskt godis, dansshower och olika workshops för alla åldrar. Varje dag innehåller någonting nytt och roligt för hela familjen.

De sex meter höga ljusinstallationerna i form av dödskallar kommer även att vara på plats. De är inspirerade från Mexikanska klassiska ”sugar skulls”, och motiven på dödskallarna är målade av Partillebor. Dödskallarna kommer att vara utställda och upplysta eftermiddag och kväll mellan klockan 15-21.

Hur kom ni på tanken med evenemanget?
– Under tidig sommar fick vi kännedom om ett liknande event som genomfördes i Örebro kommun som vi blev inspirerade av. De hade fyra dödskallar utställda i centrala Örebro och öppet för allmänheten, dödskallarna var designade av Örebros kommunikationsavdelning, säger John Carlsson, Projektledare Kniven.

– Istället för att vi som kommun designar “dödskallarna” så ville vi låta invånarna i Partille kommun få chansen att göra detta. Denna tävling pågick under mitten av Juli till slutet av augusti. Totalt fick vi in 150 bidrag och av dessa valdes sex stycken ut.

– Under samma period som tävlingen pågick påbörjade vi och den mexikanska föreningen i Göteborg ett samarbete för att se hur vi skulle kunna genomföra ett evenemang ihop. Syftet med detta samarbete var att erbjuda kommunens invånare och övriga som var intresserade en insikt i vad även Dia de muertos är och betyder för den mexikanska kulturen.

Hela veckans schema hittar du här >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.