Rekordmånga besökte Sy- och hantverksfestivalen


Hanna Uhlin 2023-09-05

Den 25 – 27 augusti fylldes Partille arena av material, utställare – och omkring 7 000 festivalbesökare.
Bild:Tommy Holl
Den 25 – 27 augusti fylldes Partille arena av material, utställare – och omkring 7 000 festivalbesökare.

PARTILLE | Förra helgen hölls Sy- och hantverksfestivalen för första gången i Partille arena. Arrangörernas oro för att besökarna inte skulle hitta dit visade sig vara helt obefogad – drygt 7 000 personer besökte arenan under de tre färgglada mässdagarna.

 

Den 25 – 27 augusti flyttade Sveriges största mässa för sömnad och handarbete in i Partille arena. Den årliga festivalen har tidigare hållits på Svenska Mässan i centrala Göteborg, och arrangörerna oroade sig så smått över att besökarna inte skulle hitta till Partille.

Den oron hade de inte fog för – under mässsans tre dagar fylldes arenan av material, utställare och fler än 7 000 fingerfärdiga besökare.
– Det är alltid lite nervöst när man ska hålla till på en helt ny plats och vi hade räknat med omkring 5 000 besökare. Men det blev besöksrekord – 7 000 personer! – så vi är jätteglada.

Det verkade också som att många var förstagångsbesökare vilket känns lite extra kul, säger projektledare Linnea Olsson som nu ska ladda om för att sätta upp nästa mässa.

22 – 24 september huserar mässsan på Nolia i Umeå, och en dryg månad senare slår Sy- och hantverksfestivalen upp portarna i Stockholm. Om nästa års Göteborgsmässa återvänder till Partille arena återstår än så länge att se.

– Vi kommer att göra en utvärdering med både utställare och besökare, så vi får se vart vi håller till i Göteborg nästa år. Men vi är väldigt nöjda med Partille arena, det var en häftig lokal med bra tryck i gångarna, säger Linnea Olsson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.