Partilles barnkonventionspris till kurator och scouter


Elin Winberg 2022-11-06

Lina Marmin, Leo Lidbrink och Lisa Olsson från Porthälla scoutkår tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Samuel Kaufman samt Kerstin Thell Almlund från Partille alkohol- och narkotikamottagning vid prisceremonin.
Bild:Partille Kommun
Lina Marmin, Leo Lidbrink och Lisa Olsson från Porthälla scoutkår tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Samuel Kaufman samt Kerstin Thell Almlund från Partille alkohol- och narkotikamottagning vid prisceremonin.

PARTILLE | Varje år delar Partille som enda kommun i landet ut ett barnkonventionspris. I år delas priset mellan Kerstin Thell Almlund på Partille alkohol och narkotikamottagning och ledarna i Porthälla scoutkår.

 

Utmärkelsen går till personer eller verksamheter i Partille som arbetar med frågor gällande barnkonventionen.

– Det känns väldigt stort och hedrande att få barnkonventionspriset. Jag har alltid brunnit för barnen och för att lyfta fram deras röster, säger Kerstin Thell Almlund, en av vinnarna, som från början är utbildad barnskötare och sedan har en högskoleexamen som socialpedagog.

Sedan nio år tillbaka arbetar hon som kurator på Partille alkohol- och narkotikamottagning som är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till personer från 13 år och uppåt med alkohol och eller narkotikaproblem. Man erbjuder även stöd till anhöriga.
– När vi möter en vuxen med missbruksproblematik är vi skyldiga att fråga om det finns barn i familjen. Många tror inte att barnen märker av deras alkohol- eller drogproblem, men det gör de och det är viktigt att barnen får hjälp, säger hon till kommunens hemsida.

Den andra prismottagaren är ledarna i Porthälla scoutkår som består av 140 medlemmar.
– Det här är ett väldigt fint pris att få. Barnkonventionens syfte överensstämmer ju väl med målen i vår verksamhet så det är kul att vi blir uppmärksammad på det här sättet, säger Thandiwe Andersson som är vice kårordförande i scoutkåren.

– Vi vill att barnen tidigt ska lära sig de demokratiska processerna. Våra scouter är också mycket aktiva och vill gärna vara med och påverka. Ett par av dem som ska till och med delta på scouternas landsomfattande stämma senare i år, säger ledaren Lisa Olsson som har hand om Upptäckarna, avdelningen för barn mellan 10 och 12 år.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.