Partilleföretag håvade in årets första hummer


Denny Bågenholm 2023-09-26

Patrik Norén håller stolt upp de fina första hummrarna som gick under klubban till det facila priset av en begagnad småbil.
Bild:Tommy Holl
Patrik Norén håller stolt upp de fina första hummrarna som gick under klubban till det facila priset av en begagnad småbil.

Värda sitt pris i guld? Inte riktigt, de båda humrarna gick för 44 000 kronor kilot, ett kilo guld kostar idag 682 000 kronor.
Bild:Tommy Holl
Värda sitt pris i guld? Inte riktigt, de båda humrarna gick för 44 000 kronor kilot, ett kilo guld kostar idag 682 000 kronor.

PARTILLE | Årets första hummer såldes imorse för 44 000 kronor kilot på Göteborgs fiskauktion. Segrare i budgivningen var Partilleföretaget Johan i Hallen & Bergfalk – för andra året i rad.
– Det är en kul grej och mycket av pengarna går till välgörenhet, säger Patrik Norén om det dyra inköpet.

 

Ett par gånger om året är det extra stimmigt på Göteborgs fiskauktion. Försäljningen av årets första svenska makrill är ett av tillfällena. Men det slår inte auktionen för årets första hummer – som gick av stapeln tidigt morse inför ett stort mediauppbåd.

– Hummerauktionen är ett bra sätt att hålla fiskhamnen levande, att kunder är fysiskt på plats istället för att sitta bakom datorer. Det är roligt att det med åren har blivit ett upphaussat event med mycket folk och press på plats, säger Patrik Norén från Johan i Hallen & Bergfalk.

Patrik vann budgivningen på 44 000 kronor kilot, vilket innebar att han och kollegorna fick med sig två humrar till Brodalen i Partille där kött- och fiskgrossisten har sitt huvudkontor.

Har ni någon köpare klar sedan innan?
– Ja, det tror jag (skratt). Jag hoppas att våra säljare löser det annars, men det brukar alltid finnas intressenter då det alltid är någon som vill vara först. Dessutom går ju pengarna till välgörenhet, till Sjöräddningen. Annars hade inte det höga priset kunnat motiveras riktigt, tycker jag.

– Men redan i morgon kommer priserna att ha stabiliserats.

Johan i Hallen & Bergfalk segrade även i förra årets hummerbudgivning. Då blev priset blygsamma 7 000 kronor kilot.

– Det var ett konstigt år ifjol och det var som mest aktuellt med Ukraina och folk ifrågasatte ifall man skulle köpa hummer för dyra pengar. Men i år var det fler som var med och budade. Två år på raden känns roligt att vinna, det börjar bli en tradition i Partille nu, säger Patrik Norén och berättar att normalpriset brukar ligga mellan 30 000-50 000 kronor per kilot för hummer – rekordet är en bit över 100 000 kronor kilot.

– Det här är alltid en kul start på säsongen med svensk hummer och för oss som jobbar med fiskprodukter.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.