Partille – en förebildskommun som delar med sig


Jonas Bengtsson 2023-11-19

130 politiker och tjänstepersoner – fördelat på 50 olika kommuner – var på plats under Svenskt Näringslivs inspirationsdag med teman ”politikens roll för ett bättre företagsklimat”, ”systematiserat förbättringsarbete” och ”en attraktiv kommun”. Marith Hesse (till höger) var en av talarna på scenen.
Bild:Privat
130 politiker och tjänstepersoner – fördelat på 50 olika kommuner – var på plats under Svenskt Näringslivs inspirationsdag med teman ”politikens roll för ett bättre företagsklimat”, ”systematiserat förbättringsarbete” och ”en attraktiv kommun”. Marith Hesse (till höger) var en av talarna på scenen.

PARTILLE | När Svenskt Näringsliv arrangerade en inspirationsdag var Marith Hesse (M) en av talarna.

– Alltid glädjande när man på scen får representera Partille och berätta om hur vi arbetar systematiskt för att förbättra vårt näringslivsklimat, säger hon.


 

Svenskt Näringslivs inspirationsdag tidigare i november genomfördes på Scandic Crown i Göteborg. Den första delen av heldagen hade rubriken “Politikens roll för ett bättre företagsklimat” där två före detta kommunstyrelseordföranden (KSO) i Timrå (Ewa Lindstrand) och Nacka (Erik Langby) var talare – och även Partilles nuvarande KSO Marith Hesse (M).

– Roligt att Partille fick vara med och att jag fick berätta och inspirera andra om hur vi arbetar här. Bland annat djupanalyserar vi resultaten som kommer in i alla olika undersökningar om näringslivs- och företagsklimat för att se hur vi kan förbättra oss framgent, säger Marith Hesse.

Även Partilles kommundirektör Bengt Randén, näringslivsansvarig Marieke Wolter och kommunstyrelseledamoten Timothy Tréville (SD) var på plats. Förutom tal och föredrag var det även rundabordssamtal under den lärorika dagen.
– Det är alltid bra att få med sig tips på hur andra kommuner arbetar, och få med sig idéer och inspel på saker som testats på andra orter. För det är en ständigt pågående förbättringsprocess med kommunens näringslivsarbete, säger Marith Hesse.

Partille är i år återigen rankat som tredje bästa kommun, enligt Svenskt Näringsliv, vad gäller det bästa företagsklimatet i Göteborgsregionen.

UNDER SITT TAL berättade Marith Hesse även om trygghetsarbete och tjänsten företagslots – som Partille utvecklat och som nu fått stor spridning. Näringslivsansvarig Marieke Wolter utvecklar:
– Partille har en väldigt lång tradition av att ha ett gott företagsklimat, det sitter i väggarna sedan före min tid här. Så vi ses nog som en förebild av många. Man har märkt att kommuner som inte alls arbetat med sitt företagsklimat har blivit aktiva i den frågan.

En av anledningarna till att många kommuner riktat blickarna mot Partille de senaste åren är den digitala och fysiska tjänsten företagslots, som kommunen introducerade för cirka 2,5 år sedan och som har rönt stort intresse.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.