Minalyze gräver “guld” – blev årets utvecklingsföretag i Partille


Denny Bågenholm 2023-04-28

Birgitta Git Peterson Nordh (Business Region Göteborg), Thorbjörn Carlsson (vice kommunstyrelseordförande), Minalyze AB:s vd Annelie Lundström och utvecklingschef Torbjörn Svensson, Marith Hesse (kommunsstyrelsens ordförande) och Marieke Wolter (näringslivsansvarig) efter att gruvbolaget från Sävedalen utsetts till Årets utvecklingsföretag i Partille på näringslivskvällen.
Bild:Denny Bågenholm
Birgitta Git Peterson Nordh (Business Region Göteborg), Thorbjörn Carlsson (vice kommunstyrelseordförande), Minalyze AB:s vd Annelie Lundström och utvecklingschef Torbjörn Svensson, Marith Hesse (kommunsstyrelsens ordförande) och Marieke Wolter (näringslivsansvarig) efter att gruvbolaget från Sävedalen utsetts till Årets utvecklingsföretag i Partille på näringslivskvällen.

PARTILLE | Som brukligt arrangerade Partille kommun en näringslivskväll i sessionssalen där kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse berättade vad som är på gång i kommunen och det var dags att presentera årets utvecklingsföretag.

– Med sin innovation är Minalyze banbrytande inom sitt område och har satt Partille på kartan, säger Marieke Wolter, näringslivsansvarig i Partille kommun.


 

Gruvtechbolaget Minalyze AB och dess grundare Annelie Lundström och Mikael Artursson har utsetts till Årets utvecklingsföretag i Partille 2023. Minalyze AB utvecklar instrument som med röntgenstrålning snabbt och exakt analyserar innehållet i geologiskt material till nytta både för gruvindustrin och ett stort antal andra branscher.

– Tillväxt som skapar arbetstillfällen är en förutsättning för välfärden. Med priset vill vi ge framgångsrika lokala företag en välförtjänt knuff framåt och en chans att finslipa sin strategi för fortsatt utveckling och långsiktig lönsamhet, säger Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande i Partille.

Marith Hesse delade ut priset tillsammans med Thorbjörn Carlsson (S), vice kommunstyrelseordförande och Birgitta Git Peterson Nordh, företagsrådgivare på Business Region Göteborg.

Direkt efter prisutdelningen fick Lokalpressen en kort intervju med Annelie Lundström och Torbjörn Svensson som är utvecklingschef och var med och tog emot priset. Eftersom det var en tävling kommer det inledningsvis en sportfråga.

Hur känns det?
– Vi är väldigt tävlingsinriktade så det känns grymt gott att vinna och samtidigt väldigt skönt att få ett erkännande från den plats där vi är verksamma, alltså Partille och Sävedalen, säger Annelie.

Vad är anledningen till att ni vann?
– Vi har varit duktiga på tillväxt och expanderat på många fronter, både i omsättning och antal anställda men även globalt där vi nu finns på många ställen runt om i världen, säger hon.
– Sen det lite oväntade att de hittade ett gruvföretag i Sävedalen kanske också spelade in. Det blir nästan lite exotiskt, säger Torbjörn och skrattar.

Vad betyder vinsten för er?
– Vi har en vägg med väldigt fina diplom och där kommer det här fina diplomet att sättas upp och det gör våra anställda väldigt stolta över att de är med och skapar.

Så det är inte första gången ni vinner något?
– Nej, men det här är första gången vi vinner något i Sverige och så här lokalt som nu, vilket är väldigt trevligt, säger Torbjörn.

Så den här vinsten måste vara bäst?
– Självklart, den här vinsten väger tyngst, säger de båda.

Ni har ju en väldigt specialiserad verksamhet, är ni helt okända utanför den innersta kretsen?
– Ja, så är det och ännu färre som känner till oss i Sverige än utomlands så det här blir en lite revansch för oss och bolaget att få ett erkännande i Sverige, fortsätter Annelie.

– Jag är ju född här i Partille och min pappa bor kvar och när vi var med i tidningen fick jag ett samtal av honom där han sa att han var väldigt stolt över vårt arbete, det var väldigt roligt att få det erkännandet, säger Torbjörn avslutningsvis.

Tidigare artikel i Lokalpressen om Minalyze AB >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.