Kommunal bjöd på grill och eldshow


Denny Bågenholm 2023-06-09

Det bjöds på eldshow och korvgrillning när Kommunal lockade nya och gamla medlemmar till Kniven.
Bild:Privat
Det bjöds på eldshow och korvgrillning när Kommunal lockade nya och gamla medlemmar till Kniven.

PARTILLE | Flera fackföreningar samlade sina medlemmar och deras vänner vid Kniven för att bjuda på grillad korv och en mäktig eldshow. Ett hundratal åskådare lät sig väl smaka och fick även lite känsla av att bli grillade när elden sprutade.

 

Katarina Brännström som är barnskötare och ordförande för Kommunal i Partille är en av initiativtagarna bakom grillkvällen på Kniven.

Vad har ni bjudit på här ikväll?
– Vi har bjudit på grillad korv och bröd, härligt umgänge och framförallt på en eldshow av Robin Nordh när det börjar mörkna. Sen att få ha lite fackligt snack är ju självklart på dagordningen och reklam för att vi finns i Partille kommun.
Är planen att det ska ske fler gånger?
– Det har vi definitivt tänkt att detta ska bli en återkommande tradition. Vi har gjort mycket reklam för kvällen både i tidningen och skickat ut inbjudan till alla våra medlemmar att man fick ta med både sina arbetskamrater, sina vänner och barn. Alla var välkomna, säger Veronika.

Varför ska man vara med i facket?
– För att tillsammans är vi starka och det är lättare att driva en fråga med många röster. Det handlar om många saker, arbetsvillkor, arbetsfrågor, löner och semestrar. Är vi många kan vi förhandla fram bra villkor för våra medlemmar.

– I Partille tycker vi också att det är vi tillsammans med de andra fackförbunden och inte bara Kommunal utan det är alla gemensamt som gör det här, säger hon. Hon fortsätter.

– Sen har vi olika frågor och intressen vad vi tycker är extra viktigt men i grund och botten är vi alla fackförbund och därför vill vi ha den här kvällen tillsammans med de andra.

Hur tycker du att klimatet i Partille är, och då tänker jag inte bara på det fantastiska vädret?
– Det fungerar väldigt bra, vi har en bra samverkan. Fast det är klart att det alltid kan bli ännu bättre och det får vi arbeta på hela tiden. Det är en färskvara och man får aldrig vara nöjd.

Är du nöjd med kvällen?
– Jättenöjd, det har varit massor med folk här. Många jag har träffat innan, en del som jag aldrig träffat, vilket har varit väldigt positivt. Vi var lite oroliga innan då vi undrade om någon skulle hitta hit men det har de gjort och vi har langat ut massor av korv hela kvällen, säger Veronika.

Robin Nordh är både fackligt engagerad och var  eldslukare under festen på kniven.
– Jag har blåst, slukat och kört med brinnande stavar så det har varit en ordentlig show vi har bjudit besökarna på här idag. Jag har hållit på med detta i 18 år, sedan jag var tio och det är så vansinnigt roligt.

När man blåser eld tar man munnen full med vätska som har en hög flampunkt, exempelvis lampolja eller etanol, typ tändvätska. Däremot ska man akta sig för bensin som är alldeles för lättantändligt och kan vara livsfarligt. Det är också så att en del av vätskan sväljer man och det kan ge allvarliga men för livet och skapa rejäla skador, något som Robin har råkat ut för.
– Jag har tyvärr dragit på mig kemisk lunginflammation som inte är så bra, säger han.

Vad är det som gör att du vill leka med elden?
– Dels att det är eld, bara det är häftigt. Sen är det fascinationen att jag kan tämja elden, det känns speciellt och sen är det ju väldigt roligt också att hålla på, men man måste vara försiktig så man tänker på säkerheten, säger Robin förmanande.

– Sen älskar jag ju att showa och clowna runt bland folk, det är det bästa jag vet, säger han och skrattar.

Du började redan som tioåring?
– Jag började på cirkusskola som åttaåring och när jag var tio testade jag att blåsa eld första gången. Nu håller jag inte på så mycket längre, det var faktiskt tre år sedan jag blåste sist så lite ringrostig är jag och jag tror jag har mer olja i ansiktet och på kläderna än vad jag blåste men det är bara att “fake it to you make it”.

Alexander Köhn från Lärarförbundet i Partille var också med vid kniven med många av sina medlemmar för att träffas, umgås, grilla korv och se på eldshow. Han såg ett viktigt värde i att närvara med sina medlemmar.
– Det är symbol mässigt en väldigt härlig stämning och det är viktigt att möta våra medlemmar på ett enkelt sätt. Och visa att det finns en facklig styrka i Partille. Våra medlemmar  har många olika befattningar men en gemensam arbetsgivare som är Partille kommun. Det är samma styrmekanismer bakom och det ger mycket att ha ett tvärfolkligt samarbete och det har vi i kommunen, säger Alexander.

Har det kommit många nya hit idag?
– Det har mest varit kommunals medlemmar för det var de som bjöd in till festen, men vi pratar ju samma frågor så det har varit givande även för oss, säger han.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.