Inga nya bostäder i Paradiset


Denny Bågenholm 2023-09-20

Det blir inga nya bostäder i Paradiset då Partillebo har skrotat planen efter lång tids inaktivitet.
Bild:Jonas Signal / dothis.nu
Det blir inga nya bostäder i Paradiset då Partillebo har skrotat planen efter lång tids inaktivitet.

PARTILLE | På senaste styrelsemötet hos Partillebo valde bostadsbolaget att inte gå vidare med exploateringen av Paradisvägen och Kyrkåsberget. Dessutom tog man ett inriktningsbeslut om att sälja Villa Runeborg.

– Beroende på infrastruktur och önskemål från boende väljer Partillebo att inte gå vidare med planerna, säger Mats Nilsson, vd för Partillebo.


 

När Partillebo köpte Villa Runeborg, borgen och fyra andra tomter var planen att skapa bostäder uppe på Kyrkåsberget i Paradiset. Detta var 2015 och sedan dess har många saker förändrats. Villa Runeborg skulle rivas men beroende på att det är ett kulturminne samt att boende i området visade oro och ett stort motstånd, föll planen i träda och har legat långt ner i planeringen sedan dess. På senaste styrelsemötet med Partillebo valde Partillebos vd Mats Nilsson att be styrelsen att inte gå vidare med exploateringsplanerna.

– Planen var att bygga fyra huskroppar och uppföra nya bostäder i området runt Kyrkåsberget i närheten av borgen. Eftersom planen har legat i vila så länge och att förutsättningarna för att bygga i området har förändrats har Partillebo nu valt att avbryta vidare projektering, säger Mats Nilsson.

Att frågan från början aktualiserades beror på att politiken i Partille kommun med kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse i spetsen har lagt fram tankar på att projekt inte bör ligga vilande under lång tid.
– Vi i politiken har lyft frågan om att vi inte ska ha gamla planer som ligger vilande år efter år, och att just detta projekt inte längre är aktuellt och eftersom det inte heller finns några tankar om att gå vidare med exploateringen så måste man kunna avsluta och stänga ärenden och det är det vi just nu gjort, vilket känns positivt, säger Marith Hesse.

Vad kommer att hända nu?
– Ingenting är väl det korrekta svaret. Vi kommer titta på när vi kan inleda en försäljning av Villa Runeborg och dessutom avsluta alla planer på att bygga nya bostäder i Paradiset, fortsätter Mats.

Beror detta även på grannarnas oro och motstånd till projektet?
– En del av de boende har varit emot planerna och självklart lyssnar vi på invånarna i kommunen, vi vill ha samförstånd och att Partilles invånare ska vara nöjda, säger Mats Nilsson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.