Ladd i sladd – en succé


Denny Bågenholm 2023-09-18

Det har blivit succé med de nya laddstolparna på OKQ8 i Partille, säger Jennica som är biträdande stationschef.
Bild:Denny Bågenholm
Det har blivit succé med de nya laddstolparna på OKQ8 i Partille, säger Jennica som är biträdande stationschef.

PARTILLE | För två veckor sedan öppnade OKQ8 två snabbladdare på stationen i Partille. Något som visat sig gå på räls när boende i området både laddar och kommer in och frågar om hur det fungerar.

– Det har blivit en liten rush, folk laddar mer än vad jag trodde men det kommer även mycket frågor om hur det fungerar rent allmänt, säger Jennica Angelholm.


 

Den 31 augusti öppnade OKQ8 och Skellefteå Kraft två 150 Kw-laddare i Partille. Målet är att öka tillgängligheten för elbilsförare i hela landet genom Sveriges största nätverk, med 800 laddpunkter, fördelade på 300 OKQ8-stationer, senast 2026.

Det har gått två veckor sedan premiären, hur har det varit?
– Det har gått jättebra och har varit väldigt roligt. Ett stort kundtryck direkt och det är många som laddar och kommer in och passar på att fika. Allt är bara positivt än så länge, säger Jennica Angelholm, biträdande stationschef.

Har det strömmat in många nya kunder till stationen?
– Nej, det har inte direkt blivit fler kunder. Däremot har det varit många här under tiden laddstolparna byggts och frågat om hur det fungerar med elbil, vilket gjort fler medvetna om vår satsning och att det numera finns en riktigt bra snabbladdningsplats i Partille, säger Jennica.

Så kunderna har köat och väntat på att det ska bli klart?
– Lite så och framförallt de som bor i det nybyggda hyreshuset tvärs över har varit här och frågat om hur det funkar. Så folk är väldigt nyfikna. Än så länge är det helt nytt men jag tror el-laddningen verkligen kommer att växa snabbt.

Och så säljer du mer korv?
– Jajamensan, säger hon och skrattar.

Har ni pratat länge om att bygga snabbladdare?
– Här på stationen har vi pratat om det i över ett år. Först skulle systemet testas på vissa pilotstationer och det slog väl ut, så nu satsas det för fullt i hela Sverige. Även om det inte blir på alla stationer så kommer laddare sättas upp på de stora stationerna som ligger bra till strategiskt, berättar Jennica.

Ni är först ut i Partille med snabbladdare?
– Ja, det har funnits mindre stolpar tidigare men nu är det äntligen dags för möjligheten att kunna ladda från 20-80 procent på under en halvtimme.

Och det är många som laddar?
– Mellan 6-10 under ett dagpass och det ökar hela tiden.

Det är lite rörigt att ladda elbil. Det finns så många olika alternativ och kort, hur funkar det på OKQ8?
– Har du vårt egna kort lägger du det bara på läsaren och sen är det bara att ladda, alternativt att du laddar hem vår app och kopplar ett kort så är det supersmidigt, säger Jennica avslutningsvis.

Under år 2021 ökade antalet laddbara bilar med 85 procent i Partille. Förra året fram till och med oktober, skedde en ytterligare ökning med 39 procent och det fanns då 1 374 elbilar och laddhybrider i kommunen. När allt fler byter till elbil måste det bli smidigare att ladda. Det ska också vara lika enkelt att betala för elen som för bensin eller diesel, menar OKQ8.

– Partille utgör en strategiskt viktig förbindelse mellan olika regioner och orter i området, för såväl företag som privatpersoner och därför centralt i vårt prioriterade arbete med att snabbt öka tillgängligheten av supersnabbladdare i hela Sverige. Genom att erbjuda supersnabbladdning i Partille bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp från transporter – en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid, säger Agnes Palinski, kommunikationschef på OKQ8.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.