Hyran klar för 3 900 hushåll hos Partillebo


Denny Bågenholm 2023-03-10

Partillebo höjer hyran i snitt med 4 procent för sina 3900 hushåll.
Bild:Denny Bågenholm
Partillebo höjer hyran i snitt med 4 procent för sina 3900 hushåll.

PARTILLE | Hyresgästföreningen och Partillebo har kommit överens om nya hyror för 2023. Knappt 3 900 hushåll får en höjning på i genomsnitt 4 procent från 1 april 2023.

 

Partillebo ville, när förhandlingarna inleddes i höstas, höja hyran med 8 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen hamnade i stället hyreshöjningen på mellan 2,2 procent och 4,5 procent beroende på olika faktorer som till exempel tidigare hyresnivå och kvalitet i boendet. I genomsnitt blir höjningen 4 procent., Skriver Hyrsgästföreningen i ett pressmeddelande.

– Det är positivt att vi kunde komma överens lokalt med tanke på de höga kraven i år och att hyresgästerna slipper betala en hyreshöjning retroaktivt. Samtidigt är 4 procent betydligt högre än tidigare år och vi har respekt för att det är tufft för många hyresgäster, säger Tony Petrov, förhandlare på Hyresgästföreningen region Västra Sverige.

Årets hyresförhandlingar har varit tuffa och präglats av hög inflation, räntor och en kraftig kostnadsökning som påverkat både hyresgäster och fastighetsägare.

– För oss har det varit viktigt att hyresgästerna inte behöver stå för hela notan när det ekonomiska läget är tufft utan att båda parter tar ansvar. Den här överenskommelsen är den bästa vi kunde träffa för hyresgästerna, säger Tony Petrov.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.