Sävehof fortsatt obesegrade

Denny Bågenholm 2023-03-08

Johanna Bundsen lyfter sig ordentligt i andra halvek och får pris som bästa spelare med sina nio räddningar.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Nytt derby i SHE när Sävehof tar en tripp över älven till Kungälv som inte längre har någon kexfabrik men ett duktigt damlag som ligger sjua i serien. Sävehof vill gå rent under säsongen och vinna serien utan poängförlust. Efter kvällens seger med 31-26 är det nära.

Kungälv börjar bra och får sitt sexmetersspel att stämma fint under första halvlek, 8 av 10 mål kommer därifrån. Endast ett mål från 9-meter av kungälv. Sävehof har desto bättre skytte där Frida  Rosell gör fyra mål och Nina Koppang tre mål innan paus. Annars är det mest anmärkningsvärda att Johanna Bundsen inte har en räddning innan paus. Thea Blomst får vila sig två gånger men de utvisnings perioderna vinner Sävehof. Det står 15-11 i halvlek.

Sävehof rycker i inledningen av andra halvlek och hinner göra 4-1 innan Kungälv tar timeout efter fem minuter. Två snabba räddningar för  Kungälvs målvakt och i kontringen efteråt straff samt utvisning på Sävehofs Mai Kragballe. Straffen tar Johanna Bundsen som börjat andra halvlek med fyra räddningar.

Båda målvakterna lyfter sig rejält i andra halvlek och målen lyser med sin frånvaro, fortfarande 19-13 efter 42 minuters spel då inget av lagen gjort mål på fem minuter. Kungälvs målvakt Agnes Åseskog har en fin period. Sävehof slarvar en del och avståndet mellan lagen är fortsatt sex mål med en kvart kvar att spela. Timeout av Sävehof efter 48 minuter då det står  5-4 i andra halvlek till Sävehof efter bra försvarsspel av båda lagen. 21-15 när det återstår exakt tio minuter av matchen. Stella Huselius drar på sig en utvisning efter 53 minuter och Kungälv kryper lite närmare, det skiljer fyra mål med fem minuter kvar att spela. Elin Heikka gör ett av sina två mål och det står 24-19 med tre minuter kvar. Frida Rosell gör sitt sjätte mål rätt upp i krysset med två minuter kvar och Sävehof kan ta sin 20 seger i rad, slutresultat 31-26.

Johanna Bundsen gör nio räddningar i andra halvlek och nu återstår det två matcher och två segrar för att Sävehof ska går rent under säsongen. Alla tjejer får en blomma på internationella kvinnodagen och Johanna Bundsen blir bästa spelare efter sin fina andra halvlek.