Hundraåringen blev hyllad av Kungen och Frälsningsarmén


Denny Bågenholm 2022-08-02

Hundraåringen Åke Willermark omgiven av familjen.
Bild:Privat
Hundraåringen Åke Willermark omgiven av familjen.

Frälsningsarmen var på plats och spelade för jubilaren.
Bild:Privat
Frälsningsarmen var på plats och spelade för jubilaren.

PARTILLE | När Åke Willermark fyllde 100 år 14 juli firades det ordentligt på Byamansvägen i Partille. Kungen kunde tyvärr inte närvara personligen då han firade kronprinsessan Victoria samma dag men skickade ett telegram enligt traditionen till alla hundraåringar.

Det var fullt hus med över 50 gäster som tagit sig till Furulund för att fira hundraåringen. Åke flyttade till Byamansvägen redan 1949 och har genom åren blivit en populär granne i området.

– Vi har bott här sedan 1991 och under åren har Åke varit kattvakt åt oss och vi pratar nästan dagligen, jag och frugan Carina brukar hjälpa Åke med olika saker hemma som att fixa lite och ställa in TV kanaler. Åke är en riktig krutgubbe, när han var 90 år tog jag med honom till en osteopat för han hade lite ont i knäna. Då sa osteopaten att “piggare 90-åring får man leta efter, både stark och smidig” säger grannen Hasse Axstrin.

Firandet startade klockan tre och det bjöds på kaffe och tårta. Frälsningsarmens orkester var på plats precis som tidigare år när Åke firar sin födelsedag och underhöll gästerna. Åke som varit scoutledare fick också besök av sina gamla scouter som idag är i 70-årsåldern. Barnen Agneta, Bo och Marie firade jubilaren tillsammans med barnbarn och barnbarnsbarn.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.