HR-chefen om avskeden


Jonas Bengtsson 2023-01-18

Madelene Johansson är tillförordnad HR-chef i Partille kommun sedan i september.
Bild:Jonas Bengtsson
Madelene Johansson är tillförordnad HR-chef i Partille kommun sedan i september.

PARTILLE | Under 2022 avskedade Partille kommun fem anställda: En högt uppsatt chef, en ingenjör och tre undersköterskor.
– Sådana här avsked sker inte särskilt ofta så det är svårt att säga vad “rätt” siffra är. Men helst hade man velat ha noll såklart, säger HR-chefen Madelene Johansson.

 

Partille kommuns arbetsstyrka består av cirka 2 900 månadsanställda. Lägger man till intermittenta (timvikarier), arvodister, förtroendevalda och familjehem så stiger den siffran till 4 500 lönespecifikationer totalt varje månad. Av dem var det totalt fem personer som fick sparken i fjol.

Madelene Johansson är tillförordnad HR-chef i Partille kommun och hon berättar för Lokalpressen att hon inte kan kommentera enskilda personalärenden. Men att generellt sett ska det till någon form av grov missskötsamhet för att ett beslut om omedelbart avskedande tas.

– Det är inte ofta man hamnar i det läget, för oftast är det en process under en ganska lång tid för att försöka förbättra beteendet. Vid avsked kan det vara något som hänt och som inneburit ett snabbt agerande. Alternativt kan det också ha varit misskötsamhet under en väldigt lång tid, säger hon och fortsätter:

– I Partille arbetar vi mycket med att stärka och utbilda våra chefer inom arbetsrätten. Som chef behöver man ge feedback till en misskötsam medarbetare för att inte behöva hamna i arbetsrättsliga åtgärder. För vi vill ha anställda som fungerar och därmed ha trygga elever, brukare och invånare.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.