Hovrätten fastställer dom för sexuellt ofredande


Denny Bågenholm 2022-11-16

Arkivbild
Bild:Adobe stock
Arkivbild

PARTILLE | En man från Sävedalen får sin dom fastställd av hovrätten då han bedöms skyldigt till att sexuellt ofredat en skolelev genom att han tagit henne på brösten.

 

Åklagarens gärningsbeskrivning; mannen har berört eleven på brösten samt gnidit sitt kön mot hennes hand. Eleven var 14 år vid tillfället. Detta hände någon gång i slutet av januari 2021. Den åtalade begick gärningen med uppsåt. Mannen har i vart fall varit oaktsam i förhållande till att målsäganden var under 15 år.

Målsägandens berättelse; Hon sa till den åtalade att hon hade ont i magen. Hon låg med huvudet på bänken och mannen stod bakom henne. Han började då massera hennes axlar och gick ner med sina händer längs ryggen och masserade därefter henne under armhålorna. Den åtalades tog på hennes bröst under fem sekunder utanpå hennes ulljacka.

Den tilltalades berättelse; Han har aldrig tagit målsägande på brösten och han förstår inte hur hon kan ha uppfattat det så. Han kan inte av misstag ha rört hennes bröst. Han har inte heller gnidit sitt kön mot hennes hand. Varken i samband med massagen eller vid något annat tillfälle.

Påföljden blir villkorlig dom och skadestånd till målsägande på 6 300 kronor

Åklagaren har förklarat att hon godtar bedömningen att det inte är bevisat att mannen gnidit sitt kön mot målsägandens hand och därför inte längre gör gällande det momentet av gärningsbeskrivningen. Hon har vidare angett att hon godtar bedömningen i fråga om påföljd och alltså återkallar tidigare framställt yrkande om straffskärpning.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.