Fyra av tio helt ovaccinerade i delar av Partille


Redaktionen 2021-09-23


PARTILLE | Det är stor skillnad i vaccinationsgrad i Partille kommun. I de minst vaccinerade delarna av kommunen går många fortfarande utan vaccin.
– Är vaccinationsgraden jämnt fördelad blir det svårare för smittan att spridas, säger Tom Britton, professor i matematisk statistik vid Stockholms universitet.


Massvaccinationsfasen går mot sitt slut och för regionerna gäller det att nå ut till de ännu ovaccinerade. Därför har Folkhälsomyndigheten tagit fram siffror på en ny, mer detaljerad geografisk nivå. Med hjälp av dem ska regionerna kunna rikta sina insatser för att höja täckningen, vilket regeringen också avsatte 40 miljoner kronor till förra veckan.

Folkhälsomyndighetens nya data delar in Partille kommun i 18 områden. Högst andel vaccinerade finns i delar av Puketorp, där 91 procent av den vuxna befolkningen hade fått minst en dos i slutet av augusti. Det kan jämföras med delar av Oluff Nilssons väg där 62 procent tagit en dos. Här är det med andra ord hela fyra av tio som går ovaccinerade.

Vaccinationsgraden i de minst vaccinerade områdena i Partille kommun är bland de lägsta i hela landet.

Information från Newsworthy.se


Kommentera     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.