Försök till bedrägeri (åldringsbrott) i Partille


Denny Bågenholm 2022-05-10


PARTILLE | Under tisdagen kontaktar en man född 1941 boende i Sävedalen polisen och uppger att hans fru fått ett telefonsamtal från en okänd man som uppger sig ringa från ett företag som heter CDL Collector.

Vidare uppger mannen att en telefon som frun ska ha köpt blivit uthämtad i Märsta. Hon behöver därför lämna sin bankuppgifter till telefonören för att man ska återkalla köpet. Hon förstår direkt att detta inte stämmer och lägger på. Därefter kontaktas polis. Polisen upprättar en anmälan om försök till bedrägeri och samtidigt vill man tacka mannen för ett bra agerande, säger polisen på sin hemsida.

"Ge aldrig bort koder från bankdosan till en person som ringer upp dig eller kontaktar dig över Facebook/Messenger. Det kan vara en bedragare som försöker beställa ett BankID i ditt namn. Använd aldrig BankID på uppmaning av någon annan".

De viktigaste säkerhetstipsen gällande Bank-ID:

- Ge aldrig bort koder från bankdosan till en person som ringer upp dig eller kontaktar dig över Facebook/Messenger. Det kan vara en bedragare som försöker beställa ett BankID i ditt namn.

- Använd aldrig BankID på uppmaning av någon annan. En bedragare kan använda det för att beställa ett BankID i ditt namn eller stjäla pengar.

- Läs alltid noga de texter som visas i BankID-appen: Var loggar jag in? Vad skriver jag under?

- Om du misstänker att du är utsatt för bedrägeri så bör du spärra alla dina BankID, kontakta din bank och göra en polisanmälan.

-  Aktivera notifiering så blir du uppmärksammad på om någon aktiverar ett nytt BankID för ditt personnummer.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.