Förslaget: Bengt Randén blir ny kommundirektör


Jonas Bengtsson 2022-05-09

Bengt Randén föreslås av kommunstyrelsens arbetsutskott att bli ny kommundirektör i Partille. Slutgiltig beslut tas av kommunstyrelsen den 17 maj.
Bild:Pressbild

Bengt Randén föreslås av kommunstyrelsens arbetsutskott att bli ny kommundirektör i Partille. Slutgiltig beslut tas av kommunstyrelsen den 17 maj.PARTILLE | Bengt Randén, direktör för grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad, föreslås bli ny kommundirektör i Partille kommun.

– Jag ser fram emot att vara en del av kommunens fortsatta utvecklingsresa, säger han.


Efter fem år vid rodret lämnar Per Bäckström till sommaren sitt uppdrag som kommundirektör för Partille kommun då han i stället ska leda stadsutvecklingen i Uddevalla kommun. Hans ersättare föreslås blir Bengt Randén som sedan 2018 arbetar som direktör för grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad.

– Jag är stolt och ödmjuk inför att föreslås som ny kommundirektör i Partille, en kommun som jag arbetat en stor del av mitt yrkesverksamma liv i och som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att vara en del av kommunens fortsatta utvecklingsresa, säger Bengt Randén, i ett pressmeddelande,, som 1986 började som förskollärare i Partille.

Därefter har han haft flera olika roller under många år i Partille. Bland annat som förvaltningschef inom dåvarande barn- och utbildningsorganisationen.

Kommunstyrelsen tar den 17 maj beslut ifall om det blir Bengt Randén som blir ny kommundirektör.


– Vi är glada att kunna föreslå Bengt som ny kommundirektör och få hälsa honom tillbaka till Partille. Han är en erfaren chef och ledare som vi tror kommer kunna bidra på ett bra sätt till vår fortsatta utveckling. Vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande.

Stabschefen Madelene Johansson blir tillförordnad kommundirektör från den 4 juni, då Per Bäckström lämnar, och fram tills dess att den nya kommundirektören tillträder.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.