Erlingmark: ”Lättare att kliva upp i morse”


Jonas Bengtsson 2021-10-18

IFK Göteborgs mittfältare August Erlingmark i kamp med Örebro SK:s Kevin Walker, som för övrigt vann Idol 2013, under söndagens hemmavinst.
Bild:Tommy Holl

IFK Göteborgs mittfältare August Erlingmark i kamp med Örebro SK:s Kevin Walker, som för övrigt vann Idol 2013, under söndagens hemmavinst.PARTILLE | IFK Göteborg fajtas i Allsvenskans nedre region. Gårdagskvällens 2–0-vinst i återkomsten på Gamla Ullevi var därför minst sagt viktig. "Det här var vårt sätt att betala tillbaka till fansen för deras fina uppslutning", säger mittfältaren August Erlingmark som är fostrad i Sävedalens IF.


Efter 1,5 års frånvaro så var IFK Göteborg i går tillbaka på Gamla Ullevi sedan publiktaket slopats. Hemmafansen ställde till med en ljudlig och visuell hemvändarfest med flaggor och tifon på läktarna och fick med sig spelarna i bara farten. För ”Blåvitt” kontrollerade matchen och vann till slut med 2–0 mot Örebro SK.

– Jag tycker att vi dominerade matchen och borde varit i ledning med mer än ett mål i paus. Efter det blev det ängsligt för att vi var i ledning och för att det var så längesedan vi vann. Vi blev lite rädda kändes det som och det var skönt att det redde ut sig till slut. Vinsten kändes helt rättvis, säger August Erlingmark till Lokalpressen dagen efter segern då han såklart mådde lite extra bra.
– Jajamen, så är det ju. Det var lättare att kliva upp i morse. Det var väldigt skönt att ta den vinsten igår.

Lika lyckliga var de 13 345 åskådarna, minus en mindre Örebroklack, som äntligen kunde gå hem med ett leende på läpparna då trenden på fyra raka förluster var bruten.

– Jätteroligt, det här var de värda. Det här var vårt sätt att betala tillbaka till fansen för deras fina uppslutning.

Har ni tränat eller träffats med laget i dag?
– Vi tränade i morse, så det var glada miner.

Var det något du tycker fungerade bättre mot Örebro än tidigare under säsongen?
– Vårt anfallsspel var mycket bättre, vi var beslutsamma och det gick fort. Och så tror jag att publiken hjälpte till mer. För det var en jäkla skillnad än de matcherna vi spelat på Ullevi, säger August som är uppvuxen i Sävedalen och fått ärva sin pappas, IFK-legendaren Magnus Erlingmarks, ”barnförbjudna” ramsa som då och då plockas fram av Blåvittklacken.

I går ljöd den återigen på läktarna efter att spelarna tackat publiken med applåder och vågen.

– Det var lite konstigt att den kom upp, för jag tycker att det var Oscar (Wendt) som skulle stå i centrum. Men klart att det alltid är speciellt och roligt att höra den ramsan.

Vänsterbacken och före detta Bundesligaproffset Oscar Wendt gjorde matchens båda mål. Avgörandet satte han i öppet mål på tilläggstid medan 1–0-målet var en frisparkskanon som kunde varit hämtad från Super-Mac och Bullen i Buster då nätet stod som en strut bakom chanslöse Örebromålvakten Bobby Allain.

– Den var magisk.

Segern innebar att IFK Göteborg tog sig upp på tolfteplatsen i tabellen. Två poäng skiljer nedåt till Halmstads BK som med sju omgångar kvar innehar kvalplatsen.

Hur ser du på er säsong fram tills nu?
– Jättejobbig och dålig såklart. Det är ingen plats man vill vara på. Men vi är där vi är och nu lyckades vi hantera och acceptera det i den senaste matchen och det är bara att fortsätta på den vägen. Det är inte på något sätt över ännu, utan vi måste vinna några matcher till för att spela Allsvenskan nästa år. Men vinsten nu var ett stort steg på vägen i alla fall och det var skönt.

Vad tar ni med er från matchen mot Örebro?
– Jag tror att vi kommer kunna ta med oss ganska mycket. Anfallsfotbollen framför allt och hur vi körde tillsammans där. Sen var inte Örebro supervassa utan vi kommer att möta bättre lag, men det fanns helt klart bitar att ta med, säger den 23-årige mittfältaren som tycker att den egna formen ”känns riktigt bra” inför föreningens viktiga matcher under avslutningen.

Härnäst väntar en bortamatch mot Mjällby AIF på söndag – vilket blir en tuff nöt att knäcka för August Erlingmark och hans lagkamrater. Blekingelaget slog nämligen Degerfors IF med 4–0 senast och siktar på ett nytt allsvenskt rekord då man nu hållit nollan i åtta raka matcher.

– Det blir en speciell match så klart, men någon gång ska den nollan spräckas. De är starka och det blir tufft för oss. Men det blir alla matcher oavsett i avslutningen, så det ska nog bli bra.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen/


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.