Inga tågresor till Göteborg på grund av arbeten


Jonas Bengtsson 2023-09-28

Stora störningar nästa helg när trafikverket genomför omfattande arbeten på Centralstationen 7-8 oktober.
Bild:Denny Bågenholm
Stora störningar nästa helg när trafikverket genomför omfattande arbeten på Centralstationen 7-8 oktober.

Den 7-8 oktober genomför Trafikverket ett omfattande arbete på Centralstationen i Göteborg. Det innebär att inga tåg kommer att kunna köras till eller från Göteborg under vissa tidpunkter. Främst under natten till söndagen.

 

Tågen ersätts istället med buss i den mån det är möjligt. Västtrafik uppmanar resenärerna att söka sina resor i appen Västtrafik To Go för att se hur de påverkas av spårarbetena.
– Vi ber våra resenärer räkna med att det kommer vara svårt att ta sig fram under dessa timmar. Vi gör allt vi kan för att våra resenärer ska påverkas så lite som möjligt under arbetets gång, men det kommer bli svårt med kapaciteten, både ombord på ersättningsbussarna och i centrala Göteborg, säger Pontus Gunnäs, affärschef tåg på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

För Härrydas tågresenärer gäller följande:
– Tågen går som vanligt hela helgen förutom lördag klockan 22 till söndag klockan 12 då de endast kör Mölnlycke-Borås och omvänt. Resenärer hänvisas till X4 på sträckan Göteborg-Mölnlycke, säger Isabell Rosendahl, presskommunikatör, till Lokalpressen.
Bland annat kommer även Västra stambanan, Älvsborgsbanan, Västkustbanan och Kust till Kust att påverkas.

För Partilles tågresenärer gäller följande:
– Alingsåspendlarna kör som vanligt hela helgen, förutom lördag klockan 22 till söndag klockan 12 samt söndag klockan 23 till måndag klockan 05. Det kanske kommer vara lite trängre än vanligt då resenärer från regiontågen åker med, men vi förstärker så mycket vi kan med långa tåg, säger Isabell Rosendahl, presskommunikatör, till Lokalpressen.

Lördag klockan 22 till söndag klockan 12 ersätter Västtrafik med bussar hela sträckan – men stannar inte vid Sävenäs, Jonsered och Västra Bodarna (den sista kan inte nås på grund av vägarbeten). Vid tågstoppet natten mot måndag är det stopp Göteborg-Lerum, bussar ersätter men stannar då inte vid Sävenäs och Jonsered.

Fakta:
Trafikverket uppgraderar signalställverket på Göteborg C samt arbetar i flera järnvägsspår i Västsverige under vecka 40. Arbetena kommer på sikt att ge positiva effekter längs hela sträckor i järnvägssystemet. För att fler människor och godstransporter ska kunna resa punktligt, effektivt och klimatsmart rustar man upp, moderniserar och bygger ut järnvägen. Alla arbeten utförs med syfte att på sikt skapa plats för fler tåg, fler resor och göra Sverige närmare.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.