E6 och Tingstadstunneln avstängd 26-28 maj


Denny Bågenholm 2023-05-23

E6 och Tingstadstunneln avstängd 26-28 maj - mycket begränsad framkomlighet.
Bild:Trafikverket
E6 och Tingstadstunneln avstängd 26-28 maj - mycket begränsad framkomlighet.

Arbetet med den nya tågbron över E6 fortsätter och nästa steg är att gjuta bron rakt över motorvägen. För att kunna utföra gjutningen så säkert och snabbt som möjligt måste man stänga av delar av E6 genom Göteborg.

 

Det görs under helgen 26-28 maj. Detta innebär att E6 är avstängd från Olskroksmotet till Ringömotet, inklusive Tingstadstunneln, från fredag 26 maj klockan 22.00 till söndag 28 maj klockan 11.30.

Störst påverkan blir det för de trafikanter som färdas i båda riktningarna på E6 och ska passera Göteborg eller om man ska till eller från väg 40. Alternativ resrutt är Söderleden, Älvsborgsbron och Lundbyleden (alternativt Hisingsleden). Även Partihalls- och Marieholmsförbindelserna är alternativa resvägar.

– Genom att stänga av all trafik runt vårt arbetsområde kan vi arbeta utan störningar och därför bli klara på betydligt kortare tid. Istället för att stänga av E6 hela helgen kan vi, tack vare helavstängning, stänga sent på fredagen och öppna upp för trafik igen redan före lunch på söndagen, säger byggledare Kenneth Ahl.

Helavstängning innebär också ökad säkerhet och trygghet för personalen då de kan röra sig fritt på arbetsområdet utan att behöva se upp för trafiken. Den nya bron kommer ansluta Västlänken till spåren i Olskroken. Arbetena med den nya bron startade i april 2022 när den gamla bron revs. Bron beräknas vara klar sommaren 2023.

Försämrad framkomlighet ytterligare två helger framöver
När gjutningen är klar och betongen hunnit stelna, ska gjutformarna plockas bort. Demonteringen kommer utföras under helgen vecka 23, vecka 24 och vecka 26. Under dessa helger kommer framkomligheten på E6 förbi arbetsområdet vara försämrad och det är stor risk för köer. Antalet körfält i vardera riktningen kommer att vara färre än de tre körfält som är tillgängliga under vardagarna.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.