Utomhusbio på Nääs Slott


Denny Bågenholm 2022-08-04


LERUM | Lördag 22 augusti blir det åter utomhusbio vid Nääs slott. I år visas den norska Oscarsvinnaren Världens värsta människa. Lerum - mer än du tror.

20 augusti landar sensommarens vackraste utomhusbio vid Nääs slott och erbjuder filmvisning i det gröna. Fri entré, ingen förbokning behövs. Ta med picknickfilten. Fiilmen är tillåten från 7 år.
Program

    Klockan 19 Välkommen med din picknickfilt
    Klockan 21 Filmstart Världens värsta människa

Om filmen
Med tvåfaldigt Oscarnominerade Världens värsta människa (bästa manus och bästa utländska film) visar Joachim Trier återigen varför han är en av Nordens främsta filmskapare och samtidsskildrare. Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne. Renate Reinsve vann priset för bästa skådespelerska vid filmfestivalen i Cannes för sin insats i rollen som Julie.

Göteborg Film Festival går av stapeln varje år i januari. Festivalen har också ett regionalt uppdrag att sprida värdefull film över hela Västra Götaland. Open Air är en del av den satsningen.

Film i Väst är en regional filmfond och samproducent till många välrenommerade filmer som produceras i Västra Götaland och sprids över hela världen. I år firar Film i Väst 30 år bland annat genom att visa sin filmskatt under Open Air i Västra Götaland. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Skandinaviens ledande filmregion.

Filmen presenteras av Lerums kommun i samarbete med Film i Väst som firar 30 år samt Midsommarvecka på Nääs, Tollereds Biograf, Studieförbundet Vuxenskolan, Nääs Konsthantverk, Nääs Ridsällskap och Nääs Slott.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.